Nu börjar nästan till och med jag få nog

Det bara snöar, snöar, snöar, snöar, snöar och snöar. Jag älskar snö, men inte när det blåser och piskar en i ansiktet. Ni vet precis så som jag bara trodde det kunde göra nere i Skåne. Nåja, så kan det gå. Morsan och styvfar är på Gran Canaria. Det skulle vara något? Eller nä, skönare med snö. Just nu.

Har besökt krogen både fredag och lördag den här helgen. Inte så oväntat, va? I går var vi inne i stan och vet ni vem som var på Challenge? Om inte Mikael Renberg. Och han var inte nykter. Inte alls. Jag passade på att gå fram och hälsa på honom. Jag har egentligen inte särskilt mycket gemensamt med honom, men det var bara kul att göra det :p.

Dömt handboll i dag. Var en riktig tuff match mellan Öjebyn och Åekis. Vi satt ganska hög ribba, men ändå tvingades jag dra fram det röda kortet igen. Nåja, regler är regler.

I morgon är det ny och den tredje veckan på P-T. Det vill säga - jag jobbar inte gratis längre. Ska börja extratidigt i morgon. Varför, får ni se i tisdagens tidning :).


Och till sist en nyhet: Jag ska vara med i Smask 2010:s orkester. Det ni. Bara att damma av trumpeten och köra igen. För er som inte vet vad smask är så står de för Sveriges MusikAkademikers SchlagerKåntest. Det gäller ju då så klart delfinalen i Piteå. http://www.smask.org/pitea/ ,

Nu orkar jag inte blogga längre.

Adios.

Vilken fredag... haha

Tjenare. Ungefär två timmar till ännu en tre perioder lång pina. Så passar på att skriva medan jag fortfarande är på humör. Fick verkligen sova ut i dag, gick upp halv tolv. Riktigt skönt efter att ha gått upp tidigt fem dagar i rad. På måndag ska jag och Emme ut och göra ett rep riktigt tidigt. Måste gå upp klockan typ halv sex då... Yikes. Men får ju sluta tidigare :-). Vilket är extraskönt på måndagar.

I går (fredag) var en riktigt rolig dag. På många, sätt - haha. Emme var tillbaka på jöbb efter två dagars sjukfrånvaro. Fatta mycket roligare det blir med Emme på jobb, ni anar inte. Och just under fredagen präglades samtalsämnen av framförallt ett ämne - sex. Som Emme kallade det på sin blogg: "Ett nytt stadie i vår vänskap".
Jag börjar tycka det är rätt roligt med tjejsnack också! Också har det bara gått två veckor av praktiken, hehe.

På lunchen cyklade vi upp till Kårhuset för att käka lunch där. Det ska tydligen bli ett återkommande inslag var fredag. Upp för backen skulle vi, och ja, det gick bra för mig. Bättre än för Emme. Här är beviset:

 

OCH SOM GRÄDDEN PÅ MOSET SÅ SPRACK HENNES BYXOR, HAHAHA.

 

I övrigt var det en grym kväll på kårhuset i fjol, tyckte jag. Jag skulle supa min käre kompis Isas bror under bordet. Kan väl säga som så - det gick så där. Kul hade jag i alla fall.

I kväll är det på det igen. och i morgon är det dömning - i Oijeboijn (Öjebyn).

Dagens låt tillägnad världens bäste Emme.

 


Morbror Holm - 4 månader

Ja, alltså. För er som undgått det ska jag bli morbror i maj. Jag brukar få frågan "hur känns det?", och jag brukar kolla på den som ställde spörsmålet och tänka: "Va?". Men, nu bör jag jag inse att det kommer närmare och närmare. Och det känns naturligtvis underbart!

På vägen hem i dag var jag och Emme och handlade på ICA. Som vanligt (?) fjantade jag mig inne i affären och frågade Emme: "När fan ska man bli mogen? Jag är 21 år och beter mig som en barnunge!". Nåja, jag kan uppenbarligen bete mig rätt vid rätt tillfällen. Men just det här att bli morbror kommer kännas väldigt speciellt. Förvisso har jag varit lite plast-farbror till min styvbrors barn, men det här blir naturligtvis ännu närmre. Det kanske är ett steg i rätt riktning att börja inse att; nu tar vuxenlivet fart på allvar. Visserligen är det inte jag själv som ska ha barn - det dröjer länge till - men som morbror har man ju ett stort ansvar. Det kan jag inte minst själv känna igen från morbror, moster och farbror. Alltid redo, och alltid närvarande på något sätt.

Så när det i maj pluppar ut en unge, oavsett hockeyspelare eller cyklist, så blir det på något sätt en underbar känsla :-). Det är ännu en sak som förgyller det här underbara livet jag lever just nu! (till skillnad från Rögle)

Lycka till, B och B önskar A från ABB. :)




Då som kör vi som kör vi som igen

Halloj igen. Om ni hakar upp er på rubriken, så är det för att ni varit alldeles för lite i underbara Norrland. Jag håller på att försöka lära mig prata norrländska, men det går inte särskilt bra med det. Fast det finns de som hävdar att jag är bättre på det än på värmländska, göteborgska, stockholmska, med mera. Något jag dock är jävligt bra på, det är att prata skånska. Skånskt R - det finaste som finns. Nästan.

Grym dag på skid-SM i går. Såg hela sprinttävlingen som avslutades med att Magdalena Pajala, som kör för Piteå Elit och är uttagen till OS, spurtade förbi självaste Charlotte Kalla. Såg även Emil Jönsson ta SM-guldet i storartad stil. Shit, vad han dominerar.

Dömde i Hortlax i dag. Felri domare som vanligt.

I morgon - ny dag på jobbet och ny vecka. Det är riktigt spännande, för man vet ju aldrig vad man har att vänta sig under veckan.

Något mer? Jo justja, får in fin lön från Lokaltidningen i morgon. Underbart. Men nu är det P-T som gäller!

Så himla skönt med helg

När det är helg brukar det innebära sena nätter och sena morgnar för min del, men jag lever tydligen ett annat liv nu när jag jobbar. I går var jag så trött, så jag somnade "redan" vid kvart över tolv - halv ett. Jag var på kåren, där det var skräckfilmskväll, och såg någon film som var varken läskig eller bra - bara helt jävla vidrig. Hur kan man vara så detaljerad, och visa det så länge när en 40-50 årig man våldtar en 17-åring. Det var äckligt. Våldtäkt är något av det värsta jag vet på denna jord.
Men det var kul att träffa lite folk i alla fall... : ))

Har avslutat min första vecka på Piteå-tidningen. Har skrivit en del, men mycket har sparats till en senare tidning. I dag, lördag, har jag dock två artiklar med i pappersupplagan. Jag har i alla fall kul på redaktionen, mycket tack vare Emme. Här kommer veckans tre bästa samtals-citat.

Samtal 1:
Ska förklara en sak rån dagens Piteå-tidning.

Holm: ”Bla, bla, bla, bla, bla”, på skånska
Emme: ”Nu hör jag inte vad du säger...”
Holm: ”Läs det i tidningen, där står det på svenska”

Samtal 2:

I en diskussion om en viss person hade förhållande.
Holm: Han hade ring på ringfingret. Det är typ det första jag kollar på, speciellt på män.
Den bjuder jag på, haha... :p. Nej, mor, du behöver inte "oroa" dig.

Samtal 3:
Från ingenstans....
Emme: Vet du var det luktar bäst på hela kroppen? Mellan brösten! Det luktar jättegott.
Holm: Gäller det även oss män?

Räkna med att fler kommer upp under de resterande nio veckorna. Det är i alla fall riktigt trevligt på PT, och jag ser framemot fortsättningen där. Den här dagen ska jag spendera dels ute på Vallsberg (Där skid-SM-tävlingarna pågår), och dels framför TV:n. Rögle möter HV71 borta klockan 16:00 och därefter är det en het match mellan Hamburger SV och Ballspielverein Borussia null neun Dortmund. Återstår att se vad som händer i kvällv.

Auf wieder sehen.

One way or another...

Klockan är halv tolv och jag är riktigt trött. Ska upp klockan 7 i morgon igen, så blir inget längre inlägg. Har avverkat två dagar på praktiken och det bådar bara gott. Jag och Emme håller ganska god stämning på redaktionen, framförallt efter kl 15 då vi är riktigt trötta, hehe. Kan inte berätta mer än så i nuläget.

Såg ni handbolls-EM-matchen i kväll?

Om inte: Nej det finns inte, man missar inte handbolls-EM.

Om: Fy fan va lack man kan bli!!

Egentligen ska jag och Robin väga oss i morgon bitti, men på grund av att han praktiserar i Luleå så är han inte i Piteå var natt (hans tös bor i Lule), så den här veckan blir det vägning torsdag istället.


Godnatt!


Blondie - One way or Another


Clean this shit out

Söndag igen. Ännu en vecka avslutad, och jag är riktigt trött just nu. Nyss kommit hem från att ha varit och dömt, vilket gick väldigt bra - för att inte säga helt perfekt. Men är lite sliten nu och ska snart kasta in mig i duschen.

Förlorande ledares kommentar efter matchen: Varför dömer du inte mer?
Ser jag som positiv feedback.

Efter att jag duschat tänker jag röja upp i lägenheten och dammsuga innan Borussia Dortmund spelar 17.30. Det är omstart i Bundesliga.

Såg Rögle i går. Kommentarer överflödiga.
Ska till Luleå och se dem på torsdag.

I morgon börjar praktiken på PT. Det blir intressant och spännande. Jag har ju aldrig gjort på "allmäna redaktionen" tidigare, utan bara på sportavdelningar. Dessutom är detta en morgontidning/dagstidning och ges inte som lokaltidningen bara ut en gång i veckan. Så det är en helt annan grej jämfört med vad jag gjorde i höstas.



FREDAG! - Woho! Det positiva i vardagen(?)

Jag tänkte jag skulle skriva ett jättelångt inlägg om vad som hänt och så vidare de senaste dagarna. Men det var några som förstörde det. De är ungefär tjugo till antalet. Trött blir jag.


Den här låten är jäkligt bra. En av alla bra låtar på Pearl Jams nya skiva...! Den kan någon få sjunga på min begravning om 120 år (ja, jag räknar med att bli 141)




Yes I understand that every life must end, aw huh,..
As we sit alone, I know someday we must go, aw huh,..
I’m a lucky man to count on both hands
The ones I love,..

Some folks just have one,
Others they got none, aw huh,..

Stay with me,..
Let’s just breathe.

Practiced are my sins,
Never gonna let me win, aw huh,..
Under everything, just another human being, aw huh,..
Yeh, I don’t wanna hurt, there’s so much in this world
To make me bleed.

Stay with me,..
You’re all I see.

Did I say that I need you?
Did I say that I want you?
Oh, if I didn’t now I’m a fool you see,..
No one knows this more than me.
As I come clean.

I wonder everyday
as I look upon your face, aw huh,..
Everything you gave
And nothing you would take, aw huh,..
Nothing you would take,..
Everything you gave.

Did I say that I need you?
Oh, Did I say that I want you?
Oh, if I didn’t now I’m a fool you see,..
No one know this more than me.
As I come clean.

Nothing you would take,..
everything you gave.
Hold me till I die,..
Meet you on the other side.

Freaking näsa...

Just slängt i mig ägg och bacon till kvällsmat. Jag orkade verkligen inte göra något annat. Varit i skolan i dag och nu tänker jag bara slappa - möjligtvis att jag tar en promenad.

Men jag har ett jävla sår i min näsa! Det gör så jävla ont... eller precis vid nässnibben är det. Och ruvan (i norrland kallar vi det skorpa) vägrar ju försvinna. Nä fy fan! Fuck it. Jävla förkylning som har skapat den.

Det är fortsatt svalt här uppe i Pite, med 0-gradigt. I Helsingborg är det -4. Snacka om att Sverige-klimatet är upp och ner, och apropå Diana Ross låt hittade jag ett grymt klipp där King of Pop är med..


Hej då kylan - tjenare sköna friska vinterluft!

Snacka om att den iskalla kylan bara steg till härlig temperatur. Just nu är det en grad, men det får banne mig inte bli varmare - då smälter ju snön. Inte än!

Har varit ute på krogen två dagar i rad, på det nya stället här i Piteå. Riktigt fint ställe och jag kan tänka mig att det blir ett antal utgångstillfällen där. Dock inte så bra att dricka för mycket - jag vet!

Var iväg och dömde i dag, första matchen sedan jag begav mig söderut för vikariatet i höstas. Det gick bra och bäst av allt var att det var så jävla skönt att springa. Jag kände mig verkligen 13 kilo lättare - oh, how come?!

Piteå kan göra snor till is

Man brukar tala om saker som kan göra guld av sand, men vad Piteå verkligen kan är att göra en fökyld Holms snor till is. Jag är så fruktansvärt förkyld och ja... minus 30 grader gör sitt, kan jag säga.

Var hemma i lgäenheten vid kvart i tolv igårkväll och det blev en snabb dusch och sedan ner i sängen. Var uppe klockan åtta i morse och tog mig till skolan. Halv sju var jag hemma från skolan - men var även inne en kortis på affären. Behövde ägg, fetaost, mjölk och kött till kvällen. Blev ryggbiff och bearnaisesås. Gott det!

Sedan fick jag skåda en alldeles, alldeles, alldeles.....

...skit i askungen...

..fruktansvärd hockeymatch där Rögle förlorade mot Skellefteå. Jag är så trött på det nu.

I dag damp det ner ett brev i min brevlåda med "Åre-guiden" från min käre farbror. Fy fan vad taggad jag är för att åka dit. Men det är först vecka 15.

Och först lite tid i den här underbara kylan. I morgon (fredag) har jag lång skoldag återigen. Woho....

Här har ni:


Sista heldagen i Skåne på ett tag

Vaknade i morse (strax så där vid 12-tiden) och så det var ännu mer snö på marken. Det är kanske ett tecken: Dags att förbereda sig. Det är svinkallt i Piteå just nu. Meteorologerna visar prognoser på en kyla ner mot 30 grader. Härligt. Bara att förbereda sig. Jag trodde för övrigt jag var ledig resten av veckan, men icke. Har långa dagar både torsdag och fredag - så det är direkt in i hetluften.

I morgon lyfter alltså planet, närmare bestämt klockan 16.35. Har fyra timmars väntetid på Arlanda och kommer inte landa i Luleå förrän vid halv elva, vilket i sin tur betyder att jag anländer i bostaden först vid halv tolv.

I kväll är det ishockey i Ängelholm. Det kan vara så illa att det är sista matchen jag ser i Lindab Arena den här säsongen. Förmodligen inte om Rögle går till kvalserie/slutspel, men i grundserien.

Sitter och lyssnar på Pearl Jams senaste album "Backspacer". Känns som att Pearl Jam kommer att överta min playlist ett tag nu... igen.


I väntans tider...

Är nyvaken, eftersom jag naturligtvis såg JVM i natt, och dessutom är jag riktigt förkyld. Men det brukar inte hindra mig utan jag snyter mig och kör på som vanligt. Jäkligt trist att det blev förlust i natt, men jag hade dålig magkänsla innan matchen och den blev bättre eftersom - men sedan gick den in i "bad mood" igen.

Längtar faktiskt tillbaka till Piteå nu, vill tillbaka till min lya och in i de gamla rutinerna (de finns, tro mig). Flyget går dock först på onsdag så jag får avvakta lite. Har först en filmkväll med mina fina vänner och en hockeymatch på tisdag kväll, innan det är onsdag.

En liden liden lista

Stal denna från syrrans blogg.

 

 

1.  Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Öh, ja självklart massor. Var i Ukraina bl.a.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
- Hade inga!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
- Nja... rätt dålig koll på det där. Men min styvbror Johan och hans sambo Sophie fick nytt barn.

4. Dog någon som stod dig nära?
- Faktiskt inte!

5. Vilka länder besökte du? 
Spanien, Ukraina, Danmark

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Hmpf... massor, men eftersom jag lever efter "tar det som det kommer"-principen, kan jag inte påstå att det är något konkret.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 
- Inget speciellt faktiskt....

8. Din största framgång 2009?
- Nästa steg i karriären :).

9. Största misstaget?
- Gör alltid många misstag, mer än så får ni inte veta :-)

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
- Never!!!

11. Bästa köpet?
- Min dator :D.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
- Datorn :D

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
- Ja (fan va jag hatar slutna frågor). Mycket gjorde mig glad detta år, men så är jag också sådan som person.

14. Vilka sånger/band kommer alltid att påminna dig om 2009?
BAPPAPAPAPAPAPAP PAPAPA PAPAP PAAAA BABPAPPAPAPPAPA ...


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
- Alltid glad, aldrig ledsen, alltid glad, aldrig ledsen!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Vettafan... kom med bättre frågor :P. Åkt skidor kanske, eftersom det inte blev nåt så i år.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
- Hmpf, dunno!

18. Hur tillbringar du julen?
- Kommande jul? Only god knows...

19. Var du kär i år?
- Ja det var jag.

20. Favoritprogram på TV?
- Jag är rätt tråkig när det kommer till TV-program :P men Gordon Ramsay är alltid bra :)

21. Bästa boken du läste i år?
- Räknas Kalle Anka pocket?

22. Största musikaliska upptäckten?
- Va?

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
- Pengar och presentkort :)

25. Något du önskade dig men inte fick?

- Allt jag önskar mig är för dyrt.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
- Tog det väldigt lugnt och åt middag. Var längesen jag hade en så lugn födelsedag.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
- Det finns alltid plats för förbättringar.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
- Jag som alltid tror jag är cool :-) Glad och sporttokig...

29. Vad fick dig att må bra?
- Mina absolut bästa vänner!

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
- Öh?

31. Vem saknade du?
- Jag träffar helsingborgsgänget alldeles för sällan, I admit it.

32. Den bästa nya personen du träffade?
DEN? jag har träffat så många underbara personer. Vissa har jag umgåtts mer med än andra och ni vet vilka ni är :). Underbara!

33. Något som alltid kommer påminna dig om 2009?

Hmm... svårt det här, men nollningen ger mig alltid goda vibbar :))


Happy nyt jahre! Gott new år!

Så visar datumet i mobilen 01/01/10. Känns lite vrickat faktiskt. Tio år har det gått sedan jag ute hos vännernas trädgård i Rydebäck och såg milennium-raketer smälla högt och ljudligt i skyn.
Nu var det bara decenniumskifte, men det var inte särskilt många fyrverkerier i år - eller så stod jag bara jävligt dåligt till. Aja. Det var en trevlig kväll med förfest hos min nye vän Kajsa med två vänninor, varav den ene var engelsk. Älskar att prata engelska :d. Sen landade vi på ne stor fest på Råå, och det var många stunder svinigt kallt (då vi var utomhus). Men det var ett trevligt nyår! I dag bara slappar jag...


... jag tänkte jag skulle summera år 2009 så gott det går.

TENERIFFA. Det var en härlig start på nya året. Jag, mor, syster, svåger, styvfar, styvsyster, styvbror, styvbrors sambo, styvbrorson - det vill säga nio pers, drog till Playa de las Americas på Teneriffa i en veckat. Det var riktigt roligt... och innehöll en del höjder och djupa dalar.
  • Att det stod att det skulle vara tempererad pool på hotellet. Då måste de satt   temperaturen på typ nollgradit. ISKALLT.
  • Att 1860 München, fotbollslaget alltså, hade träningsläger på stranden. Jag stoltserade i min Borussia Dortmund-tröja då de spöade lokallaget club de futebol Marino med 1-0.
  • Att jag åt kanin. Det smakade kyckling. Som allt annat.
  • Att vi fick punktering på bilen upp till Teide (Spaniens och Teneriffas högsta berg). Väl vi fick det i uppförsbacke, och väl att vi hade två motorkunniga i bilen.
  • Att jag under resans sista dag först gick en lång jävla promenad i stekande hetta, satte mig på läktaren och såg pojkfotboll. Därefter satte jag mig på den irländska sportkrogen och spenderade mina sista 16 euro.... en pint kostade två euro, så ni kan räkna själv. Klockan var halv sex när morsan matade mig med vatten och kaviarmacka och sedan tillsammans promenerade ner mot restaurangen där vi bokat bord. Citat av den kvinnliga bartendern dagen efter: "Did you have a hung-over", på brittisk dialekt. Bye bye Teneriffa sa jag.
Men det var i alla fall en rolig resa.

TV:n pajade. Året gick vidare och min "nye" TV gick sönder, och jag tvingades lämna in den. Tog ett bra tag innan jag fick tillbaka den, men som tur var fick jag låne-TV under tiden. Jag älskar min TV, mitt PS3 och min nye dator.

Hem i April. I April, strax efter beskedet om min fina skatteåterbäring, tog jag en resa hem till Helsingborg igen. Mest för att träffa familj och vänner, men även för att se Rögle - Växjö. Kvalseriens sista match. Rögle klarade sig kvar i elitserien. Det var grymt.

Ukraina. Gjorde tillsammans med sex andra studenter och två lärare till Ukraina. En reportagresa. Jag skrev om idrott i skolan, men i ärlighetens namn. De där tio dagarna var mer än bara reportage, det var en jävla semester med massa underbara dagar. Ukraina överraskade positivt på mig - kanske för att man kände sig så himla rik.

Dissade bloggen. Ja, jag fick för mig att testa twitter, men det blev en stor flopp. Det medger jag. Kom ju inte tillbaka till bloggandet förrän i september!

Findus. Spenderade ytterligare en sommar på Findus ute i Bjuv bland en himla massa gröna ärter. Jag jobbade 280 timmar under en månad och var rejält sliten efter sommaren. Men fan va bra det kändes när pengarna trillade in.

Kärleken. Hade sin uppgång, och sedan sin nedgång. Men det är så livet är, och nu är jag på samma ruta som i fjol vid den här tiden.

Nollning. Var överphösare på nollningen det här året, och jag verkligen älskar den perioden. Man träffar så mycket nytt och underbart folk. Lätt en av årets höjdpunkter, och jag ska vara med även 2010 och kommer dessutom sitta i styrgruppen. Blir underbart.

Ny dator! Gjorde en stor investering i år på en ny "laptop". Jag skriver med citationstecken eftersom skärmen är på över 18 tum. Jag är dock jäkligt nöjd med den.

Morsan 50. Min käre mor fyllde 50 år, det firade med ett stort kalas med mycket flytande kost. Riktigt roligt!

Höstterminen. Den här hösten har varit lite knackig när det kommit till pluggande. Vikarierat på Lokaltidningen i Ängelholm och därmed lämnades plugget lite åt sidan.

NHL-premiären. Var nere på NHL-premiären i Stockholm även i år. En betydligt bättre match än i fjol. Blues spöade Detroit.

Vikariat. Från 1:e november jobbade jag för första gången på heltid som journalist och det var riktigt roligt. Under närmare sju veckor fick jag sköta mitt eget jöbb helt själv, och till 100% handlade det om det jag gillar mest - sport, och 50% av det om laget jag gillar mest. Det vet ni ju vilket det är...! Detta var en riktigt bra del i att ta nästa steg i karriären, och jag känner att jag har lärt mig riktigt mycket. Höjdpunkten var intervjun med Stefan Holm. Tyvärr tog skolan lite skada, men det ska jag ta igen 2010.

En sista vända i Pite. Stack upp till Pite till julsittningen och för att sedan åka ner till jul en vecka senare. Men det kändes lätt värt att få träffa alla underbara vänner.

Jul och nyår. Och här är vi nu...


2010: Kommer bli ännu ett underbart år i Piteå. Jag kommer att stanna i norr även i höst. Det är spikat till 99,9%. Det enda som skulle hindra mig är ett eventuellt journalistjobb, men det är ungefär 0,01% att jag skulle få något sådant. Hoppas att få träffa nya vänner och att ha det trevligt med mina nuvarande vänner! Kanske till och med umgås mer med det folk man inte träffat så ofta förut.

Gott nytt år!

RSS 2.0