Mellandagarna är verkligen mellandagar

Det känns liksom bara som en stor transportsträcka från julafton till nyårsafton. Ska i och för sig erkänna att det var trevligt att partaja med Anne, Myran, Padde, Tobblas på juldagen, och träffade dessutom en del polare på Tivoli, däribland Lollo :). Jag och Tobblas blev kvar rätt länge, och det blev några öl.

Annandagen var vi i Halland hos vänner och med mormor. Det var riktigt trevligt - men jag fuskade rejält med maten. Hoppas det inte visar sig allt för illa på morgondagens (läs onsdagens) vägning.

Både i förrgår och igår har det blivit lugnt. Följt junior-VM-hockeyn och elitseriens omstart. Ser onekligen ut som att Rögle är starkare nu, men de har en del att bevisa på hemmais mot Djurgården i morgon. Naturligtvis ska jag dit och kolla, precis som att jag ska till Göteborg den 2:a och se Frölunda - Rögle.

Var på Väla i dag och shoppade loss för presentkorten på Dressman och Carlings. Blev en ny skjorta och en ny slips. Slipsen blir till att använda på nyår!

Efter nyår ska jag summera året, det har sannerligen varit både upp och ner, men absolut mest uppåt!

Tills vidare: God fortsättning.

Holm: Så var julen över igen

Shoppade som ingen annan i onsdags och igår var det först julafton hos farsan med svensk julamad och Kalle Anka. Ska erkänna att man börjar bli lite less på Kalle nu, men trots det är det ju ett klart måste. Fick en hel del fina julklappar...

- Skidglasögon (bra inför Åre)
- Tröja (naaaajs!)
- Mjukisbyxor (mina gamla började bli lite små)
- 600 kr på gamestop (CoD MW 2, here I come)
- 2½ men säsong 6 (inväntar vi bara att säsong 7 ska bli klar :))
- 100 kr på dressman! (kan jag köpa mig en ny fin slips :D)
- äggkokare (tar 7 ägg åt gången! riktigt bra)
- ölkorv (de andra fick choklad, men det äter ju inte ja´)
- och säkert nå mer som jag inte kommer på just nu!

Nu är det juldagen och i kväll ska jag äntligen få träffa mina närmsta och käraste vänner här nere! :) I morgon drar elitserien igång igen. Trevligt. Men det får bli via mobil-internet då det är partaj i Halland.

In south again

Jodå, det gick helt perfekt att ta sig hem. Blev bara sex minuter försenad sedan några kommit med ett sent anslutnigsplan till Stockholm. Jävligt överraskad med tanke på att min gode vän Johannes "Jhonny" Gullbrand som åkte typ två timmar in blev ungefär en och en halv timme försenad.

Nåja, skönt att sitta i vardagsrummet hos morsan med brasa och hela kittet. Adderar man julmusik till det blir det en riktig Weihnmacht stimmung...!

Nu är det bara julklappsstressen och allt det där kvar, men ni som känner mig vet att framförhållning inte riktigt är min grej.


I lördags fyllde världens bäste och mest underbara fotbollsklubb Borussia Dortmund 100 år. Några av mina vänner i vår supporterklubb Schwedische Borussen var på plats. Här är ett vackert youtube-klipp från firandet. Matchen vann vi (ja vi) för övrigt med 1-0.


Kommer jag hem?

Var ute på krogen i går. Det blev en dyr historia. Nåja... Smällar man får ta. Det är ju snart julafton :). Det var dock riktigt kul. Tack! Bogar, Krille, Fia och Emmelie A för en kul kväll! Även Simon och Chrille dök upp med sällskap på Kalles. He va' gode kul!

Sitter och läser blaskorna och nyhetssidorna. Det känns som att oddsen att det blir förseningar i dag ligger på si så där 1,01 gånger pengarna. Jag menar... vad säger de här rubrikerna:

-  "Bandvagnsambulanser redo att rycka ut i ovädret"
-  "Snökaos i Skåne - varning utfärdad. Trafikanter uppmanas stanna hemma"
-  "Snöproblem på skånska vägar"


och det bästas av allt...

"Om du inte fått din tidning beror det på snöovädret".

Haha! No shit?! Är väl ett under om man ens kommer åt brevlådan ute hos morsan...

Jag gillar att ha med musik i mina inlägg. Först tänkte jag ha Canned Heats "on the road again", men kom då på att Willie Nelson också gjort det. Willie är en av mina absolut största favoriter. Men sen råkade Frank Sinatra köra igång på min playlist så det fick bli det igen. Det är en av världens absolut bästa låtar...! Den känns ju dessutom lite mer julig än Mr. Nelson. Jag vet att jag haft med Sinatra tidigare. Men den här är ju så jääääävla bra!!!




Leaving one by one

En efter en lämnar folket staden för julen. Själv väntar jag tills söndag och har tagit det lugnt i soffan med Johannes i dag. Det blev en del öl, men det unnar jag mig. I morgon ska jag och Fia spana in den nya krogen på stan. Den ska ha kapacitet för 1 000 personer sägs det.
Det ska bli spännande med julen. Var ju bara dryga veckan sedan jag träffade föräldrar och så, men den här gången ska jag hinna med att träffa mina kära vänner. Det blir åtminstone på juldagen om inte annat.

Jag tänkte att jag levererar en klassisk jullåt. Här är det Chris Rea som framför den.

Chris Rea - Driving Home for Christmas





Det är sviiinkallt


Tänkte leverera en ny termojämförelse. He e gode kallt, som norrlänningarna skulle sagt. Jag säger bara. "Dä ä ju mög så kallt dä ä".


Dessutom ska jag och Emme promenera ner på stan i eftermiddagen. Svinkallt, men friskt. håller mig inne i dag. Just sett skidskyttet där Helena Jonsson och Anna-Carin Olofsson skördar nya framgångar.

I dag och i morgon lämnar de flesta Pite, medan vissa väntar till lördag - och jag ända till söndag. Samtidigt lämnar flera goda vänner Pite för gott (?). Minna ska dock flytta till Helsingborg :-). Sanna ska till Linköping, och Alex ska ut å resa. Jag kommer sakna er töser - men vi kommer att ses igen. Är jag övertygad om!

Tala om väderskillnader



Så här ser det ut på min skärm just nu. Tycker det talar sitt tydliga språk.
Antingen har du ett helvete när det bar är minus två grader och fryser ändå.
ELLER
Så fryser du men klär dig ordentligt och upplever den härliga solen istället.

Jag väljer den sista.


För övrigt öppnas det en sportbar här i Pite på lördag. F-n vad jag har saknat det, så det blir najs!

För bara en havltimme sedan var jag och vägde mig hos Robin. Hur det gick där får ni se i -20-bloggen (http://www.minustjugo.webblogg.se/).

Det där var kul

Ja alltså, fy fan. När man kommer tillbaka inser man ännu tydligare hur mycket man saknat Pite, dess lukt från Smurfit Kappa (även om den är ovanligt mild just nu) och allt detta härliga folket! Var en underbar fest i fredags och jag det blev mååånga kramar !

Flyget från Sthlm var kvarten försenat på grund av att det snöade i huvudstaden och därmed behövde flygplanet avisas. Avdelning: svettas i hjäl på grund av att de stänger av luftkonditioneringen. Hur ofta snöar det i Stockholm liksom?

Nåja, till Pite, in i taxin in i lägenheten. Skriva en kort artikel till Lokaltidningen, snabbt in i duschen, klä på sig och sen igång med festen. Woho. Högt tempo.

I dag söndag har jag städat lite, och nästa helg ska det storstädas än mer när jag åker hem.

Pite - här kommer jag!

I dag (torsdag) var sista dagen på vikariatet. Jag kommer i och för sig göra en del på distans tills söndag, men det var sista gången i Ängelholm. I morgon (fredag dvs) går flyget mot Piteå. 13:00 lyfter jag från Ängelholms flygplats. Redan på kvällen väntar julsittningen. Det blir trevligt. Får en timmes uppehåll på Arlanda. Då ska jag stanna till vid o'learys och se skidskyttet.

Flyget går ner till Skåne redan den 20:e december igen.

Last week

Sista vikariatveckan nu då. Fullt tempo som gäller in i det sista. Intervju med Ängelholms FF:s sportchef är vad som gäller under morgondagens förmiddag.
Har även ett glatt besked i att praktiken till vår äger rum i Piteå. Glad blev jag när detta besked nådde min brevlåda. Det tvingade mig dock att tacka nej till Laholms tidning, som också var aktuellt.

Hinner inte skriva mycket mer än så. Höres, guten nacht!

Skönt med kyla!

Chipp chipp! Jobbet trallar på, och nu återstår det bara drygt en vecka innan jag åter tar mig tillbaka till Piteå för en vecka. Ser fram emot det. Inte för att jag är trött på jobbet utan för att jag saknar mina vänner! Har kirrat biljett till julsittningen. Det kommer bli grymt!

Vi får se vad våren säger, vars det blir praktik. Min vän, kompis, konkurrent, fiende (?), Mr. Robin tog ju där jag hopades på. Quelle ne pas surpris, för mig. Att göra avtryck öga till öga väger tyngre än en teleintervju! Men det finns hopp kvar på andra ställen!

RSS 2.0