Hallå i stugan!

Det märks på bloggen när jag kommit igång att jobba. Uppdateringarna blir lidande!

Kan först och främst önska alla en Glad midsommar i efterskott. Jag hade det mycket trevligt med Pitebor ute i Pitholm (fränt va...), med brännboll, fotboll å grillat med nubbe och så vidare... Ni vet det traditionsenliga!

Är inne på ett sex dagar långt arbetspass, enbart kvällstid. Trevligt värre! Nästa vecka ska jag dock över till sporten i två veckor. Kastas emellan som ingen annan...

För övrigt får man ta en del stryk som skåning på en redaktion i Norrland. Men det är bara roligt!! Nu är vi dessutom två då min vän Sara som inte bott här på två år hittat upp hit för å sommarjobba. SKÅNEPOWER!

I helgen är det Piteå summergames här i stan (no shit) med 747 lag (reserverar mig för eventuellt fel) och därmed en herrans massa ungar! Blir intressant att se invånarantalet ökas med typ 25%!

Nåja...


...dags å betala räkningar.

Trumm..trumm..trumma på!

Så har man gjort en vecka på jobb. Jobbade både lördag och söndag, lite extra, för Sporten, men bara några fåtal timmar. Redigeringen är grymt kul, och det ska bli härligt att köra "skarpt" från och med i morgon (måndag). Jag jobbar dag mån - ons, men sedan är det kvällsjobb resten av sommaren. Inte helt fel!

I går, lördag, var jag i Luleå och hälsade på min före detta granne och tillika en av mina bästa kompsiar Johannes. Vi åt och drack gott på en sportbar i centrala Luleå, där för övrigt Simon Hjalmarsson (tidigare spelare i Rögle) dök upp. Han tillhör ju numera Luleå...

Missade dessvärre släktkalaset i Halland, men hoppas alla hade trevligt där! Jag fick i alla fall se Danmark spöa Kamerun. Heja Danmark!

En sista sak... Förinta myggor!

... och leve Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel!

Jordskalv... shaky!

Upplevde nyss (cirka 20 minuter sedan) mitt första jordskalv någonsin. Tror jag?

Det skakade i säkert 4-5 sekunder, och det märktes att det inte var någon som hoppade runt i grannlägenheten (Här är ju ändå ingen annan i fastigheten...typ). Tydligen hade jordbävningen sitt öga i Skellefteåtrakten, men det har känts ända upp till Piteå och ner till Robertsfors (cirka 20 mil söder om Skellefteå, 27 om Pite, kanske?). Nåja, inget gick i kras (skånskt uttryck?) i alla fall.

Hittade en massa humor på webben i samband med skalvet. Aftonbladet ville ha in bilder på skalvet. Hur fotograferar man ett 4-5 sekunder långt skalv? Rätt lätt att arrangera efterdoningarna och få en bra bild att skicka...

En Skellefteåbo trodde det var en stridsvagn för att Nordkorea var så glada över sin insats mot Brasilien i fotbolls-VM, och en annan höll på att få en hjärtinfrakt medan den tredje sprang ut på sin balkong för att ta sig i säkerhet. Hahaha...

Detta gjorde min dag. Nu ska jag sova. 08:00 börjar tredje dagen på jobbet. Redigeringen går alldeles utmärkt.

Köpenhamn blev det - å tillbaka till Pite

Joho då, visst blev det Köpenhamn mellan tisdag och onsdag. Jag å Robin hade sjukt kul, och visst slank det ner en hel del öl.

Veckan i Helsingborg innehöll i övrigt besök av moster och mormor, umgänge med Robin, kort visit hos mina Helsingborgskompisar samte n middag med farbror, farbrors fru och far. Men nu är jag i Pite.

Och här är det väl inte så livat längre. Majoriteten är hemma i sina hemorter, och de få som är kvar har sommarjobb. Däribland jag som börjar på måndag 08:00.

Fint väder i alla fall, och det ska bli kul å få börja jobba lite!

Köpenhamn nästa?

Har landat i Helsingborg.

Gjorde jag i och för sig redan i torsdags. Vädret är tipptopp. Jag stack när regnet kom till Pite och hoppas nu att det här vädret håller i sig.

Robin kommer med största sannolikhet på besök i morgon (måndag). Visit på Bunketofta Spa är inplanerat och förmodligen blir det en natt i Köpenhamn. Vad det innebär återstår att se, men Köbenhavn är fint!

I går träffade jag Loke för första gången. Vilken söt plutt alltså! Han kommer bli en grym ishockeyspelare...! Finns inget annat!! 

Tagga för tennisen nu. Tänk om Söderling skulle vinna sin första grand slam på självaste nationaldagen?

Seeeemester.... i Helsingborg

Just vaknat, efter årets sista Ankars-kväll (grill+fest på studentområdet), som vi hade i går. Det är mycket möjligt att det blir något liknande i sommar, men det är när jag kommer tillbaka och då är vi inte många kvar här. I kväll åker jag nämligen till Helsingborg och inleder lite av min semester det här året (?).

När jag kommer tillbaka hit nästa lördag, den 12:e, då är det som sagt inte många kvar. Några har lämnat för att komma tillbaka om en månad, vissa efter sommaren och dessvärre - några för gott. De flesta som lämnar började samtidigt som jag, och det är i den kull jag har som flest kompisar. Det är tur att det finns så många andra kompisar att man inte behöver oroa sig.

Nu ser jag fram emot kommande tiden och inte minst lördag då ska jag träffa käre Loke, även kallad Kenny. Grymt!



RSS 2.0