Rep rep rep!

Har haft två långa rep i helgen. Inte rep som i snöre, utan rep som i repetition. Allt inför Smask 2010 som är om två veckor. Spännande.

Har väl hänt en del sedan jag skrev en del. Handbollsderbyt blev målsnålt. Lillpite vann 20-12 (9-4).

Ska jobba kväll kommande vecka på P-T, ska vara på sporten. Ska bli hur kul som helst, och veckan därefter är det alltså produktionsveckan för Smask. Blir en hel del trumpetspelande då och höjdpunkten blir när morsan kommer upp på fredagen! Kul!

Elitserien är igång igen - OS avslutas i kväll med fem mil och en grym hockeyfinal. Våren kan bli hur kul som helst sportmässigt - men kan också bli rena rama helvetet. Ni vet alla vad jag syftar på.

Auf Wieder sehen

Det räcker med kyla nu

Tone Bekkestad (eller hur hon nu stavar sitt namn, ni fattar vem jag menar) brukar vara rätt trevlig att kolla på, men hennes väderprognos i dag var allt annat än trevlig. Jag börjar bli aningen trött på mina termosbyxor - i norrland kallat täckbyxor - och vill ha vårvinter nu. Si så där -5 grader, eller något.

Det känns lite overkill när det står -38 i inlandet, och upp mot -30 i lilla Piteå på prognoserna. *Brr*.

I morgon kväll ska det dömas. Derby. Lillpite - Strömnäs. Ett redigt Piteå-derby. Alltid kul!

Cheers.

Vilken bragd!

Ska snart bege mig till metropolen Öjebyn för att döma lite handboll, men tänkte försöka sticka in ett blogginlägg först. Det var litta partaj i går, och jag missade dessvärre större delen av herrarnas skiathlon. Men jag såg målgången, och som jag jublade!

Detta är vad jag kallar bragd.
Inte att Anja Pärson tar brons, eller att Charlotte Kalla vinner guld. Det är stort, men ingen bragd.

Men att Sverige kan ha två grabbar på samma prispall i en tre mil lång längdskidåkning. Det är banne mig en bragd. Jag trodde inte alls på Johan Olsson, det var det väl i och för sig inte många som gjorde, men Anders Södergren gjorde tillsammans med Hellner ett fantastiskt jobb. Har sett reprisen av loppet, och jag kan gör adet flera gånger om.

Stort är det. Bara stort.

Dortmund besegrade Hannover i går med 4-1, och Yeovil fick stryk av Charlton med 2-0. Helt enkelt en toppenhelg. Nu hoppas vi på skidskyttemedaljer i kväll när det är dags för masstarten. Det är den tveklöst roligaste tävlingen på hela OS - efter ishockeyn. I morgon blir det till att gå upp kl 06 och se Sverige - Finland innan jobb.

Far och fläng

Har försökt uppdatera den här bloggen i några dagars tid, men blogg-funktionen har strulat en hel del. Var som sagt i Sthlm i tisdag. Ett trevligt besök där jag hann med både det ena och andra trots att jag var där mindre än 24 timmar. Vad jag egentligen gjorde där lämnar jag utanför bloggen.

Har jobbat både ons och torsdag, men kommer vara ledig i morgon och i stället jobba på lördag. Försöker glädjas åt OS, men det är tyvärr inte mycket som fungerar. Någonstans kände man ju sig på att Helena Jonsson skulle floppa i OS efter all succé i världscupen. Samma gäller Emil Jönsson och Hanna Falk. Tyvärr. Frågan är om det blir bättre? Kan ju bara hoppas. Det svider att se norrmännen ha fler medaljer än Sverige...

Glad alla hjärtans dag

Partykameran fick göra debut redan i fredags på Kårhuset. Det blev bra röj, även om jag fick krångla mig in då jag tappat bort min kårlegitimation. Löste det med diverse pappersarbete. Kul var det i alla fall!

I dag är det alla hjärtans dag. Tänk att man varit singel varenda alla hjärtans dag i 21 år, om man inte räknar med låg- och mellanstadierelationer då. Men jag känner ingen sorg över det : )). Om det däremot är detsamma om ytterligare 21 år, då skulle det nog kännas lite jobbigt.

Jag tänkte i alla fall visa en bild av något jag verkligen älskar!
En sann vinterdag ute på isen i ett underbart Norrland. Tyckte jag fångade snöspruts-traktorn rätt bra också!

Det är många som vandrar på isen. Ja, isen. Det kör traktorer på isen. För er skåningar som inte fattar att det kan vara så här uuuunderbart! Solsken är det också!


I morgon är det måndag och jobb igen, på tisdag är det Stockholm och därefter tre arbetsdagar. Så ser veckan ut.

Har köpt mig en kamera

Köpte mig en kamera i dag, en kompakt. Kände att visst är en digital systemkamera bra att ha, och vore en jätteinvestering för egen del. Dock känns det som att det inte är supernödvändigt just nu utan att jag kan införskaffa det senare. Däremot behövde jag en kamera för att kunna dokumenterar sådant som händer och sådants om man inte vet om att det händer. Så jag köpte mig en Olympus FE-4000.


Fick en del klagomål...

... på det senaste inlägget av Marie (till höger) på att hon inte fick vara med på någon bild! Hon verkligen skällde ut mig och jag kände att "det här måste jag reda ut". Så då tänkte jag att jag letar upp en rolig bild på hennes facebook och lägger upp. Extra plus är ju att hennes sambo/pojkvän tillika min granne och före detta middagssambo Johannes ser så där lagom psyko ut.

Så denna bilden är tillägnad dig Marie, haha.

 

Så nu är allting frid och fröjd.

Det här vet jag om Marie: Hon gillar Project Runway, The Hills, Top Model, blaha blaha och att filma. Hon gillar inte adventsljusstakar och att kolla på idrott hela dagarna. Däremot gillar hon vin, helst direkt ur flaskan. Också kommer hon från Bollnäs..., men gillar Rögle. Okej, det sista var inte sant. Men det kunde varit.

Också älskar hon Johannes, och att ha mig som granne eftersom jag alltid har kontanter och fetaost.

Summa summarum: en skön granne!

 

ps. jag måste erkänna, hon är grym på Buzz också... ds.

 


En vecka i taget

Ännu en måndag avklarad. Tack och lov. Måndagar är rätt sega, men när de väl är avklarade så känns det som att detr snart är helg. Helgmänniska som jag är så funderar jag ju redan på måndagen vad som ska göras till helgen. Det jag vet är att jag dömer på lördag. Strömnäs - Sollefteå kl 16.30 en lördag. Bättre tider har man ju varit med om. Samtidigt så drar OS igång. Woho! Men av någon anledning känns det som att jag inte kommer kunna se alls lika mycket som för fyra år sedan i Turin. Då missade jag i princip ingenting. Skolan fick ta lite stryk då. Men det är historia. No questions, hehe.

I dag har jag varit på Kallax, och gjort ett jobb på ett apotek i staden. Har även bokat flyg till Stockholm nästa tisdag. Blir en akutvisit, och åker tillbaka till Norrland redan tidigt onsdag morgan. Tänkte jag skulle hinna med att träffa farbror m.fl. Bör väl gå...

Kan inte riktigt säga vad jag ska göra där, men det blir en trevlig tripp som jag ser väldigt mycket fram emot. Förhoppningsvis får jag många svar om framtiden där.

Väldigt mycket rör sig runt i mitt huvud för tillfället, däribland Sthlms-resan. Allt är dock underbart - som vanligt. Går inte att klaga på livet när det är så här.

Jag och Emme (radarkollega, god vän, skvallerplank, flumbrud osv.) glider in på ämnet om att flytta hem till sina hemtrakter igen, det vill säga Skåne för min del. Jag känner mig tveksam. Sorry alla älskade vänner (ni är inte så många kvar, men ni vet vilka ni är) och familj, men att bosätta sig i Skåne känns väldigt långt borta i nuläget. Jag vet inte varför... förmodligen trivs jag för bra i Norrland. Men det känns som att det inte behöver bli Norrland heller. Vi får se var det bär! Fan va livet är spännande!


Johannes brutta Marie har lagt upp lite bilder från de senaste partyhelgerna. Tänkte jag stjäler några och slänger upp här.



Radar-kollegorna Emmelie och jag. Jag och radar-grannen Johannes. Lindas polare Fia och Linda själv bakom maskarna. Sen jag och Linda vars födelsedag firades i lördags!




En dragen Micke Renberg på Challenge bar i Piteå, haha...


Hörde denna låten på radion i dag. Blev helt såld. Förmodligen så är den gammal och jag dåligt uppdaterad, men skitsamma. Rise against - Hero of War



Mycket rep

Är så totalt slut efter den här helgen. Också ska man då på jobbet igen i morgon. Aja, det är ju kul åtminstone. Blir drag på redaktionen kanske.

Fredag var jag hemma och tog det lugnt. Spelade lite TV-spel med Johannes (min granne) och Marie, samt drack lite öl. Jag brukar fråga: Utan öl resten av livet, eller utan bröd resten av livet? Pest eller kolera? Jag skulle lätt välja att vara utan bröd. Öl är för gott, så är det!

I går var det tidig uppgång för repetition inför SMASK, och direkt därefter satte jag mig på bussen mot Luleå. Jag och Johannes avverkade ett par kannor öl på sportbaren Allstar där Brynäs - Luleå visades, och sedan traskade vi vidare till födelsedagskalas. Det blev bra drag, men när jag och Emme satt på bussen hem från Lule i morse var vi båda riktigt sletna - och nödiga, haha!

Jag fick promenera direkt till skolan för repetition igen, men det var ett kortvarigt rep. Så nu sitter jag och tar det otroligt lugnt. Blir fotboll och god mat i kväll, och sova i tid. Det blir inget Superbowl för min del. Tyvärr. Brukar vara jävligt grymt.

Såg att Saxon släppt ny skiva med en del gamla låtar på. Den här är riktigt bra.


Saxon - Waiting for the night



Jokkmokk-power

I dag har jag varit på utflykt. Jag + kompanjon Emme och ytterligare två från P-T tog oss till Jokkmokk för en heldag på Jokkmokks vintermarknad.  Jag har aldrig varit i Jokkmokk innan, så det var en ny upplevelse och mycket trevligt. Samekulturen är verkligen speciell och det är så otroligt grymt och se hur olika folk kan leva och vara trots att vi i själva verket är så nära varandra.

Det var dock en lång arbetsdag. Klev upp klockan sex i morse, och kom hem för drygt en timme sedan. I morgon är det dock en kort arbetsdag på schemat, vilket är skönt. Har en lång helg framför mig med både repetitioner och födelsedagskalas.

Rögle vann i kväll. Jag såg inte matchen.
Det säger allt.

Skapa dina egna fotspår, istället för att trampa i någon annans.


RSS 2.0