GOOOOOD JUUUUUL

Sorry att jag är så in i helvetes dålig på att uppdatera bloggen nu under julen, men det är inte direkt det första jag tänker på nu när jag är hemma. Julen består mest av att träffa vänner, släkt, träffa vänner, se på hockey, jobba och skriva om hockey samt att kolla TV - och äta massa onyttigt.

That is all what I got!

[Skewne]

Planet från Arlanda blev en kvart försenad på grund av att det började snöa precis när vi skulle ge oss av. Det gjorde inte så mycket även om jag var sjukt trött. Fick lussekatter på flygplatsen och på planet fick jag mig ett gott skratt åt några stockholmare. Undra om de ens vet själv hur töntiga de ser ut :p. Nåja...

Direkt när jag kom ut ur planet kändej ag mig som hemma. Regn, skitväder, blåst. Och då menar jag BLÅST. Inte det norrlänningarna tror är blåst som man hade kunnat göra själv med munnen utan detta är ju som david och goliat och jag så klart är den svage medan vinden är från jätten! Welcome home...

Aja, har tillbringat första dagen i Skåne här hemma, och det var riktigt skönt! I morgon blir det till att uträtta lite ärenden och träffa far min.

Låten för detta inlägget finns i många versionen, men ingen gör den bättre än Sinatra himself enligt mig.

Dagnes låt: Frank Sinatra - Stormy Weather

Då var det bara minuter...

...kvar innan taxin går. Tänkte jag skulle ta fram en låt för i dag med. Gillar John Denvers version av leaving on a jet plane, och den är ju med i den absolut bästa scenen i Armageddon. Får ju ha något med flygplan att göra åtminstone :). "you" = Ankars? :)

Dagens låt: Aerosmith (John Denver) - Leaving on a jet plane



Glömde.. det enda som är kvar i min kyl nu är tre pastasåser, öl och jägermeister. Härlig homecoming det blir då :P.

Soon time to go home

Jahapp. Jag lyckades göra klart min redigering i dag! Nöjd är jag. Satt mellan 13-18 och gjorde det, helt ensam på skolan. Tro mig, det var bara jag där och larmsystemen. Nåja. I morgon bär det av hemåt igen. Jag har inte varit hemma sedan i mitten på augusti så det ska verkligen bli roligt. Framförallt att träffa familj släkt och vänner. Farsan har jag inte träffat sedan dess. Ska bli kul att träffa honom! Världens snällaste! Syrran o morsan var ju här när jag fyllde 20 :). Sen så klart kul o träffa styvfamiljerna!

Jag tycker det på något sätt är skönt att stanna här så länge. Då känner man verkligen hur skoj det är att komma hem. Åker man hem var månad så blir det ju inte samma grej. Nu hinner man inte tröttna på varandra under tiden man är nere...eller? :) Aja... kl 18 i morgon går flyget.

Dagens låt: Tom Waits - Home Sweet Home
Passande, fantastiskt fin låt av en av USA:s bästa nu aktiva singer-songwriters.



Här sitter jag...

...en fredag. Framför datorn, dricker öl, dricker pepsi, ätit kyckling och ris med currysås (sällan?) och inväntar ishockey i natt. Inget festande och ingen hör av sig. Alla har åkt hem, nästan. Det är ovanligt tyst på Ankars och här sitter jag och inväntar helgen. Trevligt!

Lördagen kommer innehålla en hel del redigering. Måste se till att ha det gjort innan jag åker hem. Bolags-grejerna kan jag fixa när jag väl är hemma men inDesign har jag bara här på skolan så det blir till att fixa det då. inDesign är då mjukvaran vi använder för tidningsredigering.

Aja... nu minns jag inte vad jag skulle skriva. Jo just ja! Dömningen i onsdags gick bra. Det blev rött kort och rabalder men det solklara domslut - tyckte jag. I bland får man behärska sig, hehe. Dessutom fick jag i dag det definitiva beskedet att jag ska vikariera för min kompis på lokaltidningen.se! Blir en nyttig merit och ett steg i rätt riktning. Påverkar dock inte min "julplanering".

God jul och kram till alla er som jag inte hann säga hej då till innan ni rymde :).

Dagens låt: Willie Nelson - Always on my mind ... rysningar!


"Korka upp" och julönskningar

Måste bara berätta om i måndags... min granne Johannes slår i väggen varenda gång hans kära Luleå gör mål, och inte så lite heller. I måndags slog han så att grejerna jag hade högst upp på hyllan trillade ner, däribland en champagneflaska från Studenten (Alltså 1½ år gammal). Den sprack som tur var inte utan korken lossnade bara lite. Roligare är ju att han senare kommer in otycker vi ska korka upp den... klockan 22 en måndag, jo tjena! Aja, nu slipper jag den i alla fall. Hade ändå aldrig tänkt dricka den :P.


Sen ville farsan att jag skulle göra en julönskningslista så jag skriver det jag kommer på...

Diktafon
Morgonrock
Sportsbag
Digitalkamera
Pengar/presentkort (ex. Ebgames, dressmann, sas mfl)
Two and a Half men box (säsong 4)
Badlakan/Handdukar
Blu ray-skivor att bränna på

Depp

Tänkte precis skriva över hur glad jag var över att Charlton äntligen vunnit men Derby kvitterar i 94:e minuten och Charlton har inte vunnit på 13 matcher. Jag tänkte fira med en kall Grolsch men i stället blev det till att sörja. Fy fan. Tycker så synd om Charlton... I dag var vi bättre. Fy fan!

Aja... I övrigt så avklarade jag min första dag i veckoplaneringen utan förhinder. Gjorde precis det jag planerat att göra. I morgon fortsätter det så ska jag nog vara klar tills jag ska åka hem.

Usch, den här "förlusten" (blev ju iofs en poäng) smärtar.

Dagens julönskning: Neil Sedakas samlingsambul Definitive Collection (inte Stevie Wonders)

Julen är insparkad ordentligt

Jaha, då var det dagen efter julsittning. Gud vad trevligt det var! Kändes verkligen juligt och Jocke o Erik var stensköna toastmasters. Det bjöds på så väl musik som trllkarlsunderhållning och maten smakade utsökt :). Eftersläppet innebar en himla massa folk och Kåren var lite mindre än vanligt i och med scen och så men vad gör det. desto fler desto bättre.

Så här såg sittningen ut. Fint eller hur? Under balkongen som det fotats från var det scen och det hängde vitt skynke likt en skidbacke. Foto: Lania Sitepu


Bandet "Störningsjouren" som kom in och körde ett minimedley.


Jag och Johannes. Jag som fick hålla Maries vinglas. Jag som inte är någon större fan av vin, smakade och det gör jag inte om :p.  Foto: Marie Engberg


Jag och min till kvällen bordsdam Olivia.

Julsittning

Var i Skellefteå i kväll. Vilket skämt Rögle är för tillfället. Får väl se om det blir bättre tills på lördag. Uppehåll tills annandagjul för Elitserien efter det åtminstone.

Nåja..

I morgon ska jag klippa mig (JIPII!) och sedan ska jag se på luciatåg (JIPIII!!) o på kävllen ska jag på julsittning (JIPIII!!!)... och jag missar derbyt mellan Dortmund och Mönchengladbach (BUUUUUUU!!!!). Aja, det känns ändå rätt lugnt.





Ballspielverein Borussia aus Dortmund, wir folgen dir egal wohin es geht, auch in den schweren Zeiten, werden wir dich steht´s begleiten. Borussia wir sind immer für dich!!

Härlig kyla, snö och handboll - precis som det alltid är

Dömde min första match någonsin i Skellefteå i kväll och det gick väl smärtfritt. Kom hem för ungefär en timme sen. Sikeå var det klart bättre laget och vann till slut med 24-17 borta mot Skellefteå i Campushallen som ligger på det område där LTU har sin Skellefteå-institution.

Nåja, i dag har det varit ner mot -23 grader här, och visst det kan verka kallt men det är friskt och härligt. Trots att man i bland är trött som en zombie så blir man lite uppiggad av det. Nu är jag ledig från dömandet tills på söndag, rätt skönt faktiskt.

Aja. I morgon och torsdag och förmodligen ett par timmar på fredag är det plugg som gäller. Tjofräs!



(ska försöka hinna med att klippa mig också i veckan, jag vet mamma - det är dags nu!)

Kort uppdatering så här i natten

I dag har snön öst ner och kylan ligger i. Det är härligt. Det är norrland. I morgon är det en kort lektion och ska göra lite självstudier innan det bär av till Skellefteå i morgon kväll för att döma en match i dam div 2.

Dömde hela helgen och gjorde lite kosing, skönt som fan. Tumba och Sundsvall gick vidare som tippat på alltomhandboll.se.

I dag (tisdag) har farmor namnsdag, saknar dig Farmor Anna... i know you're everywhere!

På fredag är det julsittning - läääängtar! Det ska bli riktigt kul!

Vinterns första gångvurpa

Då kom den. Glashalt som det var så for mina ben i väg medan huvudet stannade 30 meter bakom, o vips landade jag på ryggen och KLIRR sa det, KLIRR KLIRR KLIRR. Två ölflaskor gick. Av 14 möjliga. Illa! Men men, Emily fick sig säkert ett gott skratt - och jag med, hehe. Aja, det var i alla fall vinterns första vurpa, hehe. Har varit nära nu några gånger så det var väl på tiden.

En lugn helg framöver. I kväll blir det der Fuzzball på TV och i morgon ska det dömas och likaså på söndag.

Middag: Pita-tacos.

Svettig onsdag

Det gick bra att döma, tyckte jag i alla fall. Det blev ett rött kort vilket självklart inte lagets tränare höll med om, och han ansåg tydligen att vi "var på dem hela tiden". Vilket vi inte var. Var glada för vinsten i stället, säger jag. I vilket fall var det en riktigt rolig match att döma med mycket folk på läktaren och en härlig stämning. Det faller i sin natur att inte alla ska vara nöjda.

När jag ändå var på Norrmalmia tog jag mitt pick och pack och lirade lite innebandy med skolan. Efter det var jag helt slutkörd och det var längesedan jag var så trött mitt i veckan.

Till helgen ska det dömas än mer. På lördag och söndag spelas ungdoms-SM flickor 92/93 steg 3 här i Piteå och Lillpite, Huddinge, Tumba och Sundsvall ska spela sammanlagt sex matcher. Det vill säga tre på lördagen och tre på söndagen. Då dömer jag första matchen klockan 08:30 på söndagen vilket är lika med lugn lördag och jag lär ta det ganska lugnt på fredagen med.

Gratis recept!

Just det, eftersom jag var borta på "akutdömning" i Öjebyn i kväll så blev det sen middag. Jag hade tagit fram pitabröd från frysen och fyllde den med chilisås, majs, rödlök, sallad, tomat och ost. Så var man mätt! Fantastiskt!

Grattis i efterskott till syster och plastsystser som fyllde år i går respektive i förrgår.

I morgon är det dags att döma igen. Det är derby mellan Lillpite och Strömnäs. Kommer nog mycket folk (för att vara handboll damer div 2 i norrland åtminstone) och det blir nog en rolig match att döma. Roligare än den jag dömde i kväll som jag dessutom dömde ensam (!). Detta var ju då träningsmatch men tacka gud för att vi har tvådomarsystem i handboll. Sjukt vilken skillnad det är!

Aja, nu blir det till o chilla ner! TJO!

Hittade denna...

...mitt under studietiden. Kände att jag var tvungen att lägga in den. Direkt från matchen i går!



TJALALALALALALALA, TJALALALALA, SCHEISSE 04 !

Så var det måndag igen

Efter en snörik vecka är det dags för en ny och förhoppningsvis får vi ännu mer snö :). I dag (måndag) fyller min plastsyrra år! GRATTIS REBBAN! o i morgon (tisdag) fyller syster år. I övrigt hade jag namnsdag i går (söndag) och även i dag (måndag) Andreas i går (söndag) och Oscar i dag (måndag). I morgno (tisdag) har syrran namnsdag och fyller år. I morgon (Tisdag) fyller också Britney Spears år.

Där ligger min humornivå just nu. Vilken humor? Undrar ni. Ja, just det. Precis.

Nå väl, det här blir en vecka med mycket självstudier. Bara ett lektionstillfälle och sedan ska det redigeras och skrivas och utvecklas. Det är bara kul!

Aja.... Var mest det. Folk brukar ju klaga på att jag inte skriver här så ofta, men det kanske bara är positivt? Både att jag inte gör det och att folk längtar efter mina otroligt givande inlägg!

Shoppades förresten lite i tisdags (onsdags?). Köpte mig en ny jacka inkl termobyxor för presentkortet jag fick av far och susanne. Sedan blev det till o köpa lite på Dressman då de hade halva priset på allt. Blev två par nya byxor och en tröja. Dit gick de kontanter jag fick i present :) Tack så mö!

(I kväll har jag ätit glass med sådana där goda kexgrejer (vad heter det) som jag fick av Anne-marie i födelsedagspresent :D SJUKT GOTT! TACK!)

RSS 2.0