BUH!

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera, men egentligen har jag inte så mycket att dela med mig av. På fredag är det Halloween, får se vad det blir av då. Blir säkert mycket kul ! Sen i helgen ska det dömas. Nåja, Dortmund vann i kväll mot FC Köln (Cologne). Visst är det underbart! Kom just på att det bara är tre veckor drygt tills min födelsedag :) Wunderbar!

Ni kan jaga mig hur mycket ni vill

Ett visst företag, eller aktiebolag rättare sagt, jagar mig och mina pengar. Jag blir irriterad! I dag fick jag ett brev från samma företag som tog kontakt med mig för ett par veckor sedan. I brevet stod det klart och tydligt att de registrerat ett inköp från mig hos en av de större elektrnoikkedjorna i Sverige. Ni förstår säkert vad det handlar om. Vad hände med friheten, privatlivet?
I går var det ett inslag på TV4 eller SVT om att ICA skulle börja registrera kunders köp och sen ge rabatter för det de köper mest. Det kritiserades, men att den här organisationen får uppgifter från affärskedjorna, det har jag då aldrig hört något om. Förbannad blir jag! I vilket fall, inköpet jag gjorde tillhör inte mig i vilket fall - inom citationstecken. Det är svindyrt, det är rån och jag går hellre miste om hela grejen än och betalar till stenåldersföretag.

Ta från de rika, inte från de fattiga. Man kan väl åtminstone prioritera?

Jag avslutar detta hårda inlägg,  med en härlig tysk gobit :). Ett tifo från Südtribüne i Dortmund. Se klippet, lätt värt :).


Redo för Dortmund!

I dag har jag och Robin bokat allting till resan till Dortmund om ungefär tre veckor. Det blir vi två och min polare från Göteborgstrakten. Det blir underbart! Så jävla skönt det ska bli att få se Dortmund än en gång !



Rock och reseplanering

I fredags var det 80-talsrockpartaj...! Jag bar peruk och såg allmänt ful ut. Tycker jag hehe... Vi hade i alla fall lite förfest hos mig innan vi traskade vidare.
 

 
Bild på jag som rockkung tillsammans med Martin. Lägg märke till mina snygga gardiner, haha :).
Aja, sjukt kul kväll!

Nåja, det har blivit lite ändring i Dortmundplaneringen. Vi åker ännu tidigare ! Torsdagen den 13:e november sätter vi oss på tåget mot Göteborg för att sedan landa på fredagkväll i dortmund. På lördagseftermiddagen spelar BVB (Ballspielverein Borussia 09 Dortmund) mot EIntracht Frankfurt! Vi tar flyget hem redan på söndagen men stannar i Göteborg till måndagen innan vi åker tåget hem till Pite igen och är hemma vid 12 på tisdagen. Vi blir iaf tre här från Pite och minst en från Götet. Hoppas på fler!

Nu är det ny vecka, tjoflöjt!

Kalix

Fjorton (14) mil norr om Piteå, där ligger Kalix - där var jag i dag.
Dagen började förvisso med skola fram till halv fem innan min domarpartner hämtade mig utanför skola. Det var bara att åka (eller fara som norrlänningarna säger) direkt. Som bekant begav vi oss till Kalix och efter att ha yrat runt i "stan" i cirka en halvtimme frågade vi två damer efter vägen till sporthallen. Vi hittade till slut!

Inför besöket hade jag hört att Kalixbor pratar otroligt långsamt och det är f-n sant. Fy fan! Det går inte undan i den här staden ska ni veta. Varken bilar, människor, cyklar, dörrar eller jetflygplan går fort i Kalix.

Tiden däremot - den gick jäklikt fort. Åtminstone under matchen i en ganska fin arena faktiskt! Det fanns både gym, bad, boxningshall och idrottshall där. Ett helt sportcenter.

Det är knepigt. Piteå är större än både Gällivare och Kalix men Gällivare har O'learys och Kalix har ett fett jävla sportcenter! Glöm att Norrmalmia är ens nära...! Konferenscenter. Det har vi däremot!

Piteå Kommun är i och för sig rätt vakna tycker jag, de hade kommunfullmäktige i måndags och de verkar inte ha sovit i alla fall. Det ska byggas ett resecentrum i centrala Piteå till norrbottniabanan framförallt. Norrbottniabanan ska gå mellan Umeå och Luleå. Det är alltså tåg som ska gå där, en tågbana, inga norrlänningar - om ni nu trodde det :P!

I vilket fall gick dömningen mycket bra, vi hade bra koll på matchen tycker jag och Kalix vann mot Lillpite i damernas division 2 och ledde väl egentligen hela matchen.

Skönt att komma hem efter en sådan dag. Nu är det snart helg! Fy vad skönt!

Trevlig ort, fotboll, pengar, handboll, studier, Kalix

Just nu flyter allt på något så fruktansvärt bra och livet känns faktiskt ganska underbart! Inget att oroa sig för - tror jag (?) :P - och så.
***
I vilket fall begav jag mig som bekant till Gällivare  i lördagsmorse, ja det blev ändrat. Kom fram till Gällivare vid 11-12-tiden och käkade mat. Strax innan vi blåser igång första matchen upptäcks att näten i målen är så gott som sönder överallt och vi tvingas skjuta allt en kvart eftersom de behövdes lagas. Lite dålig koll där av arrangörerna kan man tycka! Det var dock mycket trevligt folk. Nåja, dömde fem matcher på lördagen och fem på söndagen. Var stendöd på lördagskvällen men vi (jag och min domarpartner) tog oss ändå till O'learys för att se Sverige - Portugal, eftersom vi inte hade kanalen på hotellrummet.

Det var fem lag med pojkar födda 94 som deltog: Malmberget (Gällivare), Öjeby (Piteå), Strands (Hudiksvall), SIkeå (Söder om Skellefteå), Bolton (Stockholm). Bolton och Strands gick vidare till nästa steg. Det var nämligen ungdoms-Sm. Det är det jag dömt de tre senaste helgerna.
***
Gällivare var en liten men trevlig stad inbäddad av fjäll. Jag tycker det är coolt och på vägen till Gällivare såg vi en hel renhjord på typ 30 renar! Fräckt! :P Det ligger redan snö längs vägkanterna inåt landet och idag regnade det som in i tusan här i Piteå. Lite kallar så kommer snart snön.

***
Jag har dömt mycket, men det ger fan belöning! Så skönt!
***
På onsdag ska jag döma igen! I Kalix, cirka elva mil norr om Piteå. Då spelar Kalix mot Lillpie i damer division 2. Min första seniormatch för i år, men det ska nog inte vara några problem. Ännu inget inbokat till helgen när det gäller dömeriet, men kanske blir något annat tjohejsan. Vet aldrig vad som väntar runt hörnet!

NHL, lite plugg och Gällivare

Efter att ha dömt på lördagen åkte jag till Stockholm på söndagsförmiddagen. Flygresan gick enkelt och trevlig som jag är hjälpte jag en 30-åring som aldrig flygit innan med att hitta rätt och så vidare. Jag har svårt för att inte jälpa dtill och har man tid så har man.

Väl på arlanda hjälpte jag mannen att hitta sitt bagage innan jag tog flygbussen mot staden, gick av på St.Eriksplan för att tunnelbanan till Södermalm där jag skulle träffa SvenskaFans(.com)-folket på O'learys. God bit mat med god dricka och allt betalt av SvenskaFans. Matchen, det vill säga Pittsburgh Penguins mot Ottawa Senators var egentligen ingen höjdare, men det var trevligt - inte bra (själva matchen), men ändå.  Trevligt sällskap  om inte annat!

Nåväl, passade också på att hälsa på min farbror Erling som bjöd på både sovplats och frukost - en mycket bra bed and breakfast! Jag är ganska imponerad av att jag tog mig runt i Sthlm, trots att jag aldrig åkt tunnelbana där innan - tror jag? - men man kommer ju alltid fram.

Aja, den här veckan har varit fylld av en del studier och i kväll ska jag se på Rögle - Djurgården på TV. I morgon däremot är det avfärd till Gällivare för en week-end. Ska döma tio matcher dock lördag och söndag. På lördagkväll är det ju dessutom Sverige - Portugal i VM-kvalet, och det lär ju finnas en TV på Grand. För där ska jag bo!!

Aja... nu har jag uppdaterat er! Vi hörs.

Lite som hänt

Ja, jag har varit dålig på att uppdatera på sistone men det var bara kul att folk uppmärksammade det!
***
Har hänt en hel del, jag har bland annat dömt en del och gjort comeback. Tog mig elva minuter att delta ut mitt första röda kort, och då har jag inte delat ut många röda kort i min domarkarriär innan, men detta var mer än uppenbart. Dömde i gen  i kväll (torsdags) en träningsmatch i Öjebyn, där jag dömde förra helgen också.

I helgen som kommer dömer jag tre matcher i Pitholm på lördagen och helgen därpå åker jag till Gällivare. Där ska vi döma smått otroliga tio matcher på två dagar. Inga problem. PENGAR!
***
Apropå Pengar! Var på banken i veckan och nu ska jag spara pengar, inte bara använda.
***
Trumpetandet är på uppstart igen, kanske till och med ska börja lira i skolans storband, tackar för det erbjudandet!
***
Glömde en sak om dömningen. Fick en förfrågan om att börja lira handboll igen. Det vore ju kul, även om jag inte lirat sedan jag var 13-14 år.
***
Och justja , skolan. Ja den går som den brukar. Tempot just nu är väldigt behagligt måste jag säga men sen kommer väl allting på en gång.
***
TV-pejlaren var här häromdagen och jag skrämde i väg honom. Rätt nöjd.
***
På söndag kåer jag till Stockholm för att se på NHL-premiären. Fullt schema. NHL-premiären (dvs den nordamerikanska ishockeyligans premiär) spelas i Globen och jag blir bjuden av SvenskaFans.com. Dessutom även på mat innan match. Undberat.
****
GODKVÄLL !

RSS 2.0