Aj aj, min fossing!

Okej, så allvarligt är det inte. Dömde med mina nya skor i helgen. RIKTIGT sköna är dem. Kostade i och för sig därefter, men det får det vara värt. Jag vet dock inte om det är dem eller det faktum att jag inte använde inlägg som gör att jag känner obehag i foten. Jag tror snarare det är inläggen som är dåliga och när jag använder de i mina vanliga skor läggs en ovan belastning på foten. För f-n dags att skaffa sig nya inlägg.

Jag ska ju ordna nya linser också snart, men måste genomföra en linskontroll. Money is burning.

Annars hade vi litteraturseminarie
i dag med en herre vid namnet Anders Persson. Ämnet var vetenskapsteori. Vänta nu lite innan ni suckar. Det är faktiskt mer intressant än man kan ana, och jag tyckte faktiskt det var helt okej. En duktig gäst(före)läsare också!

I kväll är det ishockey igen. Ska Rögle ta sina första poäng? Det snackas om det, men det står banne mig inte skrivet i sten.

Ser fram emot helgen
något enormt. Hoppas bara själva matchen blir bättre än i fjol. Vet inte om jag håller på Detroit eller Saint Louis? Detroit kommer att ha ett fett stöd i Globen. Det är utan tvekan det mest omtyckta laget i Sverige. Jag vill dock erkänna att jag gillar Saint Louis mer, de hade en härlig säsong i fjol som solklara underdogs steg upp ordentligt bland slutspelslagen. Detta med den gode coachen Andy Murray.

Förresten. Morsan är på kryssning i Medelhavet Syran är i Tunisien. Här sitter jag i Norrland - men glad är jag för det! För jag ska få se NHL - igen!!

Cheers!

Söndag - seg som...

Gick upp för typ en timme sedan. Söndag. Underbart! Ska ta det riktigt lugnt i dag. Ska förvisso ner och storhandla med grannen snart. Det behövs!

Var en tuff dag igår, tre matcher i USM damjunior. Tyresö från Sthlm var uppe här i Pite och spelade och tog hem gruppen före Lillpite och Sollefteå. Det var bara tre lag. Det fjärde drog sig ur. Känns i armarna i dag att man dömde en del igår, men nu dömer jag inte förrän om två veckor.

Rögle förlorade igen igår. Jag såg inte hela matchen, men däremot de första tio - och fy f-n vad bra Rögle spelade då. Tydligen gjorde de en riktigt bra match och var inte helt oförtjänta av några poäng. HV71 är dock ett helsikes bra lag, och det fungerar inte att slarva som exempelvis Mathias Porseland gjorde vid 2-3-målet. Det är helt oacceptabelt mot seriens bästa lag.

Borussia Dortmund förlorade också derbyt mot Scheisse 05 (Schalke 04). Tungt. Dortmund går mot en rätt dålig säsong tyvärr. Jag som trodde så mycket på den här truppen...
Däremot vann Charlton mot Exeter, men det var mer förväntat och med tanke på att jag inte känner lika mycket för Charlton som för Dortmund, tröstar det ytterst lite.

Nu blir det avocado till frukost :-).

Handbollen startar nu

Kom hem från fest för en timme sedan. Blev ytterst lite alkohol, var inte alls pepp. Kanske har med nya dieten att göra? Gjorde i alla fall en härlig LCHF-färslåda till kvällsmat. Blev överraskad av mig själv. Låter kanske märkligt med creme fraiche och ost när man bantar, men så är den här dieten. Hittat en skitbra hemsida. LCHFrecept.com heter den. Check it out =).  Återstår att se om den fungerar.

I morgon (lördag) är det säsongsstart för mig när det kommer till handbollsdömandet. Om jag räknar rätt är det min nionde säsong som handbollsdomare. Det är tre USM-matcher på lördagen, och sedan fri på söndagen. Tanken var att en av matcherna skulle spelats på söndagen, men så blev det alltså inte. Lika bra det, skönt att få allt överstökat.

Dock betyder detta att jag missar både Rögles match mot HV71 och Borussia Dortmunds derbymatch mot Scheisse 05 (Schalke 04). Det blev förlust för Rögle i premiären, men de visade upp ett positivt bortaspel. Med det bortaspelet vinner de betydligt fler matcher den här säsongen än förra. Förhoppningsvis får de till ett fungerande hemmaspel också.

Äntligen dags för Elitserien

I morgon drar Elitserien äntligen igång på allvar. Rögle gästar Färjestad i Karlstad. Mycket talar för att Rögle förlorar, men i fjolårets premiär besegrade Rögle just Färjestad - dock i en nyinvigd Lindab Arena.

Det blev en del plugg i dag, skrev reportage om Piteå hockey. De förlorade i kväll mot Lycksele, och ser ut att gå en tuff säsong till mötes. Helt fel håll, PHC...

Sjukt imponerad av rånet i Stockholm med helikopter och kit. "Imponerad" ska jag kanske säga. Inte på något sätt rätt, men välplanerat och lite Bond-feeling över det. Känns som taget ur en film.

Annars inget nytt. Morsan och styvfar åker på kryssning på torsdag. Ha det fint! Jag är inte avis!

Bloggen tillbaka

Har fått lite gliringar den senaste tiden att folk (framförallt släkt och vänner i söder) har saknat min blogg, så jag tänkte det är väl lika bra att köra igång igen. Jag håller med: Twitter var inget roligt.

Morsan fyllde 50 helgen som gick. Blev en hejdundrandes fest - som väntat. Släkten och vännerna är ju som de är. Visst jag blev lite lullig, men jag var nog inte ensam om det. Nu fick jag äntligen framföra Gotländsk sommarnatt. Behöver jag inte fundera på det mer som jag gjort de tre senaste åren :).
Grattis igen morsan! :)

Farsan har ny lägenhet mitt i centrum. Mycket mysig, men blir dock bara tillfälligt boende där. Själv ska jag stämpla in där tänkte jag nästa gång jag är i Helsingborg. Då blir det vikariat på en lokaltidning i Ängelholm. Enklast att pendla från centrum än från landet.

Jag och min kompis Robin har påbörjat en tävling, och inte vilken tävling som helst. De senaste två åren och framförallt de senaste dagarna har jag bestämt mig för att börja trappa ner på kilona, sedan jag ställde mig på en våg i helgen. Den visade lite för mycket och en klar ökning det senaste året, så nu blir det skärpning.
Så jag och Robin ska tävla om vem som går ner tjugo kilo först. Vinnaren får en gratis buffémiddag på Ångbryggeriet. En finrestaurang i Pite.
Första invägningen sker i morgon. Ni kan följa tävlingen här http://minustjugo.webblogg.se/

Något mer just nu? Dömer min första handbollsmatch för säsongen i helgen. Två matcher på lördagen, en på söndagen. Samtliga i Piteå. Bra början på att tappa kilo. Det här blir kul, riktigt kul.

RSS 2.0