I dag är det den 31:e maj..

... vilket betyder att det är exakt 701 år sedan Halmstad fick sina stadsprivelegier. I dag skulle dessutom också Nils Poppe fyllt 100 år  om han var vid liv.

Rest in Peace Luc Bourdon

Många av er läsare här undrar säkert: "vem fan är Luc Bourdon?" och visst är det ingen allmänheten känner till utan kanske bara de allra mest inbitna ishockeyfansen, och framförallt av NHL. Han är, eller var, en 21-årig backtalang som i morse gick bort i en motorcykelolycka. Han spelade för Vancouver Canucks, där svenskar som Alexander Edler, bröderna Sedin, Markus Näslund och Mattias Öhlund spelar.

R.I.P. Trist som fan.

Jag kunde inte hjälpa det

Den lät så jävla mycket. Förvisso var det en dortmundfan men han/hon störde mig när jag satt och pluggade. Så jag knäppte den. Med en kalle anka-tidning. Svart och Gul, riktigt ful och farlig.

Sorry, getingjävel. Var inte menin.....eller jo det var det.

Och som toppen av botten kom det en fluga i stället när jag väl lagt mig !  Jag grabbade kalle anka-tidningen som nu är häften blodig. Värt det.

I dag är det den 29:e maj...

och det betyder att det är nio år sedan Charlotte Perelli vann Eurovision Song contest. I år gick det ju inte så bra - som tur är.  Det är också exakt 23 år sedan 39 stycken fotbollshulilganer dör i samband med ett bråk i Bryssel med hulliganer till Juventus och  Liverpool.

Dessutom fyller Jan Malmsjö 76 år i dag, och Spice Girls-bruden Mel B 33. Gratulerar.

Huvudet under foten & Janne Josefsson

Sanslös morgon alltså... Gick och la mig vid 02:00 - 02:30 i natt och vaknade igen vid 03.00 av ett SMS från min granne. I vilket fall somnar jag om.

- Jag vaknar
- Kliver upp
- Klär på mig aningen stressad
- Trycker i mig en macka
- Går ut
- Låser dörren
- Ställer mig i Hissen
- Kollar på klockan... 04:45 -VAD FAN HÅLLER JAG PÅ MED?

Jag kollade inte ens på klockan innan jag gick upp / begav mig till "skolan". Min egna slutsats är så klart att jag måste ha drömt att jag är försenad eller något, elle ratt klockan e kvart i nio. Vad vet jag. Helt sanslöst!

Tror ni det var lätt att somna om dem då? Nope...

Haft föreläsning med Janne Josefsson i dag. Mr. Journalistik. Kul snubbe att lyssna på och så klart en bra journalist.

Fick tillbaka hemtentan som jag gjorde för si så där två månader sedan drygt. Komplettering på två uppgifter. Abstraktionsstege, fattar fan inte vad det är för något. Tack för att jag får så god tid på mig att komplettera också...

I dag är det den 28:e maj...

... vilket inte bara är Etiopiens och Azerbajdzjans nationaldag utan det är också exakt exakt nio år sedan poliserna Olov Borén och Robert Karlström sköts i hjäl i Malexander av Tony Olsson, Jackie Arklöv och Andreas Axelsson.

I dag fyller dessutom Kylie Minogue 40 år... Grattis, om du nu skulle läsa min blogg, på svenska dessutom!

Janne Josefsson

I morgon kommer Janne Josefsson till vår institution. För er som inte vet vem det är - kolla upp det. Han har fått guldspaden fyra gånger och låg bakom köttfärsfusksavslöjandet tidigare i vintras. Så, det ska bli riktigt kul att få träffa honom!

I dag är det den 27:e maj...

...vilket betyder att det är exakt 680 år sedan Filip IV blev kung i Frankrike men också 348 år sedan freden mellan Sverige och Danmark i Köpenhamn slöts. Freden innebar dock inte något angående Skåne utan Skåne var då svenskt, men 18 gods i Skåne överlämnades till den svenska kronan från danskarna i utbyte mot ett område i nuvarande norge.

Samsungs nya sexserie

Satt och kollade på Sverige - Slovenien i kväll och efter sändningen dök det upp en reklam och då hade jag ögonen på datorn.

TV:n säger:
"Nu är Samsungs nya sexserie här - Digital"

Nyfiken som man är dras ögonen mot TV:n direkt och det visar sig att det är Samsungs nya 6serie, det vill säga en ny serie datorskärmar.

Herregud, hur f-n tänkte dem? I och för sig, nu vet jag ju vad 6serien är för något. De kanske lyckades fast de misslyckades, men då kanske de misslyckades med mening? Vad vet jag...

... jävligt mycket faktsikt.

Sverkers program fällt av GRN

Granskningsnämnden har käkat upp Plus efter ett avsnitt de sände i januari om att en rörmokare inte fullgjort sitt jobb. Så här skriver Expressen:
"Men paret i villan hade inte beställt en fullständig tjänst, utan kommit överens med firman att göra en del av arbetet själv. Kunden hade dessutom orsakat en del av de fel som besiktningsmannen hade vänt sig mot. Plus redaktionen ska enligt Granskningsnämndens beslut ha fått reda på detta innan inslaget sändes ? men sände det ändå."

Dyrt för Mr. Sverker Olofsson och SVT minsann.

Koll på läget

Japp, faktiskt. Trots att man har en del att göra så känner jag ändå att jag har koll på läget när det gäller uppgifter till skolan - eller hur Fia? :P! Vann pokern mot grabbarna i natt också, så då har jag lagt plus på kontot där med, och ja.... det är kallt om öronen när det blåser som det gör i dag. Men det är det värt, haha!

Riktigt rolig helg, makalöst. Kalles i fredags helt superbt och Statshotellet och Smask i Lördags likaså, och inte att förglömma efter-efterfesten.

I dag är det den 26:e maj...

..vilket är Georgiens nationaldag, men det är också exakt 305 år sedan Tsar Peter den Store förklarade St. Petersburg Ryssland nya huvudstad.

Here is the result!


Rent spontant på efter-efterfesten klockan si så där halv 5 kom vi (vilka egentligen?) den spontanta idén att jag skulle raka av mig håret - på huvet. Notera hur ljust det är ute vid den här tiden! och solen står på! Här ser ni när Olle och Krille våldtar mitt hår!

Bilderna är tagna av min gode ryske vän Eugene Sherbakov.

image5


AND HERE COMES THE REEEEEESUUUULLT

image6
Håller föredrag samtidigt.

Such a party!

SMASK i går, helt fantastiskt! Magiskt! Det finns inte ord! Oj, oj, oj! Och vilken fest det sedan blev. Helt fantastiskt! Magiskt! Oj, oj, oj! Och vilken efter efterfest de blev! Helt fantastiskt! Magiskt! Oj, oj, oj! Och vilken snygg frilla jag sedan fick! HELT FANTASTISKT...MAGI...vänta nu? Ja just det, HELT MAGISKT! OJ OJ OJ!

You wanna see ...

Then you gotta wait !

I dag är det den 25:e maj...

...och då är det normalt löning, men våra studiemedel rullade in redan i fredags. Men en av världens största fotbollsnationer, Argentina, har nationaldag i dag och för tre år sedan vann Liverpool Champions league efter att ha stått för en magisk vändning.

Jürgen Klopp ny tränare Borussia Dortmund!

Ny tränare för Borussia Dortmund. Jürgen Klopp alltså. Bara att hoppas att det blir bra, annars lär uttrycket Jürgen Klopp die Flopp utnyttjas flitigt.


 


I dag är det den 24:e maj....

och det är exakt 15 år sedan Eritrea blev självständigt och därmed har de också nationaldag i dag. I övrigt är det 37 år sedan HV71 bildades, som i år blev svenska mästare i ishockey.

Godmorgon! I dag är det den 23:e maj...

...för 57 år sedan presenterades Tetra Pak men för 432 år sedan fick Tycho Brahe ön Ven av den danske kungen.

Naket i Skånskan

Det har tydligen gått lite fort på skånskanredaktionen. Fick den här länken från en polare och kolla på bilden. Mer än så behöver jag nog inte säga, men undra om journalisten själv la märke till det eller om det inte ens fanns någon bättre bild.

I dag är det den 22:e maj...

vilket inte bara betyder att det är Jemens nationaldag utan även att det är exakt 394 år sedan Kristianstad bildades av Christian IV.

Snart över...

... för denna vecka. Är hemma på lunch nu och sedan i kväll är det sist adgen jag behöver plugga denna vecka innan det är tentaplugg i nästa vecka. Det är SMASK i helgen (Sveriges MusikAkademigers SångKåntest) och jag ska vara värd (mycket).

Är onödigt vetande bra vetande?

Uses & Gratifications, socio-cultural traditions, receptionsanalys....Behöver jag kunna det här? Uppenbarligen för att få min exam. Dock är det inte särskilt intressant för min del. Bara sjukt trögt och tungt och jobbigt att förstå sig på. Eller... det är ganska enkelt egentligen men böckerna är direkt inga dagisfröknar.

I dag är det den 21:e maj...

...vilket betyder att det är exakt två år sedan Tre Kronor vann VM och därmed blev historiska med att ta VM- och OS-guld samma år.

Djup som havet

Tydligen var mitt förra inlägg jättedjupt ! Jag kanske är en djuptänkande person, vad vet jag. Kanske bara så att det inte syns så ofta. Hehe....

Leva efter sina egna motton

Alla har vi våra egna tankar, våra egna funderingar, om sig själv och om andra. Kan de någonsin vara negativa? Visst kan de vara negativa för personen i fråga, men är det negativt för en själv att kritisera andra ting och folk samt dig själv? Fick bara en fundering kring detta utifrån ingenting, men tycker det är en ganska intressant tanke. Jag kan fundera på om den där personen jag snackade med i går (påhittat alltså :P) verkligen var så idiotisk som jag kanske tycker att personen är...

Som sagt är det ett påhittat exempel, men kritik är bra, och motton är bra. Motton. Motton. Motton.

Jag har många egna motton, som jag hittat på själv och som jag lever upp till eftersom det är jag som är mottot, eller mottot som är jag, hur ni nu vill se det.

Till exempel att det man inte gör i dag kan man alltid göra i morgon, vilket inte enbart påpekar att man kan skjuta upp grejer man egentligen skulle gjort till dagen därpå utan även att det alltid kommer en morgondag. Man lever inte för att nå döden, åtminstone inte jag, och när väl döden är inne drabbar den bara kropp men ej själ.

Den 20:e maj...

...är Kameruns nationldag.

Let's go Hooolm, lets go!

Jag är sjukt trött men jag kämpar på bra. I dag fick jag mitt litteraturseminarie gjort vilket var en av de större uppgifterna. Nu har jag "bara" två kvar...!

Thomas Doll har avgått från Borussia Dortmund i dag, eller förmodligen tvingats avgå. Trist. Återstår att se vem som blir nästa värvning. Ronald Koeman och Jürgen Klopp är två namn som nämnts.

19:e maj...

1982, det vill säga för 26 år sedan vann IFK Göteborg UEFA Cupen efter vinst mot Hamburger SV i finalen med hela 3-0.

Borussia Dortmund!

 


Jag hade rätt - vad vinner jag?

Ryssland vann, precis som jag förutspådde. Det satt dock långt inne men de hade inte domarna (Christer Lärking och Marcus Vinnerborg) med sig i början av matchen. Tuff utvisning på Rick Nash på övertiden men jag vet ärligt  talat inte om det var en korrekt utvisning.  Fyra domare var överens om det så, då kan det bara vara rätt. Visar det sig att det är fel är det faktiskt lite av en skandal. Nåväl, trist för Kanada, roligt för Ryssland. Två hockeynationer!

Gratulerar FC Internazionale

Zlatan brahimovic har de som tycker han är en diva, och överskattad fotbollsspelare. Han har också de som ständit kritiserar honom. Sen finns det såna som jag - sådana som hårt kritiserar honom, men ändå kan avguda honom. Som idag mot Parma. Zlatan hoppar in, sätter två baljor, och sedan var skumpan öppnad och pokalen lyft i skyn.

Ibland är han väldigt osynlig, den här Zlatan. Men allt som oftast är han magiskt stor - och en jävla bra fotbollsspelare.

Jag har en önskan av Zlatan, och det är banne mig att han presterar lika bra i EM som han gör i Inter.


Den 18:e maj...

...1804 blev Napoleon kejsare.

(jag kommer att ha detta som ett dagligt inlägg!)

Upcoming: Hektisk vecka

I dag är det sista dagen innan jag beger mig in i en väldigt hektisk vecka. Det ska ändå bli roligt. Det var längesen jag hade det nu liksom. Skönt att sova ut än en gång!

Sverige bör vara nöjda - och svenska folket också

Visst, det blev den där jävla fjärdeplatsen, men den motsvarar ändå förväntningarna på det svenska landslaget vi ställde upp med i VM i år, och det med råge. Inte många trodde att Sverige skulle kunna mäta sig med Kanada, Finland, Ryssland och Tjeckien. Bronset såg inte ut att betyda så mycket för svenskarna och Kanda var helt enkelt bättre men Tjeckien besegrar man två gånger om och ryssarna fick så när spela övertid mot Sverige.

Men men, bara att gratulera till Tre Kronor som återigen motvisar experterna att det inte är på pappret avgörs.

Jag tror ryssarna slår kanadensarna i morgon (eller i dag). Det känns så.

Om man skulle ta och sova...?

Vad gör jag vaken nu? Det är ljusare än ljusast ute och här sitter jag och spelar Football Manager och fixar med min blogg (se vänsterspalt). Är egentligen inte särskilt trött, men jag tänkte jag skulle upp hyfsat tidigt i morgon (eller i dag) så det är nog dags att bege sig till sängs. I morgon måste jag röja upp lite också efter de två senaste dagarna då jag inte riktigt hunnit hålla i ordning.

...också var det ju det där med disken också.

och ja justja, det var grillning och så i morgon. Nåväl! Godernatt allesammen!

"Ett VM utan Sverige - Finland är som TV utan bild" - Kaj Kunnas

Så sa den finländske ishockeykommentatorn Kaj Kunnas i TV6 i kväll och nu blev det verklighet. I morgon möts de två "antagonisterna" (Nja, kanske inte) i bronsmatch. Det är mycket prestige i det mötet och förhoppningsvis kan Kenny Jönsson spela. Jag tror dock inte han gör det, eftersom han stod över matchen i kväll mot Kanada som man förlorade med 5-4. Bra match, men trist med förlust. Riktigt uselt försvarsspel. Kenny har hjärnskakningar sedan tidigare och när symtom dyker upp nu finns det ingen anledning att riskera den sista biten på hans karriär för en bronsmatch - ELLER?

Det är ju faktiskt Kenny....


Varit Tant i kväll - blev inte så mycket med det dock, var inte på partyhumör. I morgon blir det grillning och så vidare.

I dag är det fredag...

och det känns som lördag. Då förstår ni. Det är ishockey i kväll i alla fall. Just nu vill jag typ bara sova i och för sig, men, men. Jocke o Erik har inflyttningsfest i kväll så då blir det och ishockey.

Barlagsfest

Jepp, det är det som gäller i kväll. Vi som serverat på kårhuset ska bli serverade. Börjar med en middag på ångbryggeriet och sedan fortsätter det väl på Kåren som jag förstått det. Skönt. Förtjänt.

I morgon kväll är det semifinal mot Kanada. Spännande.

Fantastiska hockeyn kan faktiskt vara tråkig...

...som i matchen mellan USA och Finland. Ett riktigt sömnpiller tills det var fem minuter kvar då USA kom tillbaka som inget annat och tvingade matchen till förlängning. Väl där vann Suomi.
Nå väl, Sverige vann den "befarade" rysaren mot tjeckerna efter förlängning. Skönt det efter att man släppt in 2-1 på straff. Helt solklar sådan dock.

Kanske också dags att gratulera Zenith Petersburg till UEFA-cupvinsten.

Dags för VM-kvartsfinal!

Äntligen är det kvartsfinal i VM och det är ju bara att säga skönt att vi nådde dit i alla fall. Eller vi? Snarare Tre Kronor..! Tjeckien på tur och Douglas Murray tilbaka samt Kenny Jönsson, så nu är det fullt manskap. Borde ju teoretiskt sätt inte bli förlust då, men vem vet?

Henke Larsson verkar förresten vara ovanligt positiv i pressen i dag. Trodde han skulle tröttna på alla telefonsamtal som skulle landa på honom i dag. Det hade jag gjort...

Em-truppen uttagen

Henrik Larsson och Andreas Granqvist från Helsingborg är uttagna till Em-truppen. Kul att "Granen" fick följa med till EM och lite antiklimax när det gäller Henrik Larsson. Han har ju slutat i landslaget två gånger redan. Aja, en bra fotbollsspelare i en bra trupp. Jag tycker Lars Lagerbäck har gjort ett bra jobb även om jag hoppades på både Rasmus Lindgren och Marcus Berg skulle följa med men de fick nöja sig med att vara reserv på hemmaplan.


Rami Shaaban
Olof Mellberg
Fredrik Ljungberg
Daniel Andersson
Markus Rosenberg
Andreas Isaksson
Anders Svensson
Petter Hansson
Kim Källström
Marcus Allbäck
Mikael Nilsson
Niclas Alexandersson
 Andreas Granqvist
Zlatan Ibrahimovic
Daniel Majstorovic
Sebastian Larsson
Christian Willhelmsson
Johan Elmander
Fredrik Stoor
Tobias Linderoth
Mikael Dorsin
Johan Wiland
Henrik Larsson

Em-uttagning

Snart tar Lars Lagerbäck ut EM-truppen. Undra om det blir några bomber. Får se. Jag hoppas att Rasmus Lindgren och Marcus Berg får följa med. Men vem vet.

I förmiddag har det varit snö, regn, sol, blåst, kallt, varmt, hagel........

Vilket jälkla skitväder! Väderguden har inte bestämt sig för vilket väder Piteå skulle få i dag så nu är det olika väder var tionde minut ungefär. Just nu är det lugnt me för typ fem minuter sen var det snöstorm....! Det är dock för varmt för att den ska lägga sig. Men ändå...sjukt!

"Här är maten som gör dig äldre"

Något i den stilen stod det på löpsedeln till någon av kvällstidningarna på Konsum i dag. Min gode vän Erik reagerade.
- Hur blir man äldre?

Ja, de menar så klart utseendemässigt, men syftningsfel deluxe. Hade säkert kunnat äta mat för o slippa de 2-3 första åren av sitt liv när man ändå inte fattar vad som händer :P, skämt åsido.

Rädda de som räddas kan

216 000 uppges vara döda i Burma. USA landade med ett flygplan i Burma i dag med myggnätt och vattenrengöringsmedel. Det räcker inte till alla skadade människor

Nu har jag skänkt 50 kronor till UNICEF:s katastrofinsamling för barnen i Burma. Gör det du också.

Skicka ordet LIV till 72900  !

Revansch på Schweiz eller dubbel mot Tjeckien - vilket väljer ni?

Systemet i ishockey-VM är ganska knepigt, men i alla fall är det så att efter Sveriges vinst mot Tjeckien i natt blir det inte Ryssland. Det blir antingen Tjeckien eller Schweiz i kvartsfinal. Förlorar Schweiz mot Ryssland i dag blir det Tjeckien, tar de poäng så är det Schweiz. Jag tar gärna revansch på Schweiz...

Annars är det måndag, vilket inte betyder ett skvatt typ!

Vilket skämt!

Ja, vill ni höra det? Skämtet alltså. Det är egentligen inte så roligt, men Douglas Murray har blivit avstängd en match på grund av sin tackling igår. Helt sanslöst! Aja, domarna är inte alltid som de borde!

I "morse" (11:20) ringde Carls o ville ta tillbaka sitt tangentbord. Okej för mig, också blev det pizza på det. Gott, men mättande!

That's all from now, c u!

Snöpligt värre

Fem sekunder. Så många sekunder var det kvar av matchen när Tre kronor släppte in 3-2-målet mot Ryssland. Snöpligt, orättvist och deprimerande för framförallt Henrik Lundqvist som gjorde en riktigt bra match. Jag lämnar händelserna med Douglas Murray därhän förutom att jag kan säga att min åsikt är att det är en tvåminuters interference och kanske två minuter för roughing efteråt. Matchstraff på Strålman och Ilya Kovalchuk är helt bakom flötet. Domarna höll ingen vidare standard i dag faktiskt.

Annars blev det grillning i kväll. Käkade feta griskotletter. Min polare Feden ansåg att han grillat sin för lite och när han senare fick ont i magen var han inte sen att gnälla på den! Min var dock helt okej och jag mår prima! Hehe, ja! Vem vet? Det kanske var något med Fedens köttbit (mwuhaha). Nä, skämt åsido!

I morgon blir det statistjobb för mig. Några fler detaljer än så får ni inte !

Dallas - Detroit just nu. Återigen är Detroit mycket bättre men Dallas är med i matchen. 2-1 till Detroit efter första perioden..

Så var det lördag.........

Det blev gansla lugnt i går...nåja. Vi spelade lite poker, och jag vann så klart. Åtminstone ena gången. Den andra gången gick inte lika bra, av diverse orsaker! Var en sväng på kårhuset också, och det där var trevligt.

I dag sände man Englas begravning. Jag såg inte den, men inte av anledningen att jag "bojkottar" det utan att jag helt enkelt sov, men jag förstår att SVT får kritik. Det hade de säkerligen räknat med. Jag ställer mig nog trots allt på SVT:s sida. Detta eftersom jag har förstått det som att det från början av Englas famlijs (läs mammas) vilja. Det kan så klart diskuteras, men nu är det gjort. Är det illa av SVT att sända begravningen är det så klart lika illa av exempelvis Expressen att visa bilder från den.

Och vad är det här för skit? Burma beslagtar maten som fredsorganisationer skickar in. Helt sjukt!

image4

Than Shwe, kanditerar till världens idiotiska maktperson för tillfället. Tillsammans med hundratals andra, i och för sig.

Fredag!

Så var det då fredag igen! Otroligt skönt! Blir - som det ser ut nu - en lugn kväll med några polare. Det låter fint. Annars händer det inte så mycket för tillfället. Sitter och irriterar mig lite över de burmeiska myndigheterna som är så pass strikta att de inte ens tar hjälp till sin befolkning. Flera hundratusen människor dör där nere, och inte ens deras egna maktpersoner bryr sig (känns det som i alla fall). Hallå???

Fick ny Kalle Anka i går och den lästes ut på typ en kvart. Nu måste jag vänta en hel vecka på nästa!

Promenadseger, "Sanningens ögonblick" och Burken (?)

Sverige krossade Danmark. Det slutade hela 8-1 och Kenny Jönsson var tveklöst en av planens bästa spelare - vilket han behövde vara med tanke på att hans tidigare prestationer inte varit särskilt mycket att hänga i julgranen. Dock spelade han inte sista perioden och då snackades det om att han fått en smäll mot huvudet. Första tanken helt klart att han "slår upp" hjärnskakningen, men efter matchen säger förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson att det bara var ryggen. Mörkar man kanske? Återstår att se...

I går på medieteorilektionen kollade vi på "Sanningens ögonblick". Inte för skojs skull utan så klart för att vi skulle analysera kring det programmet. Jag såg det igen i kväll och funderade lite över samma saker, men jag tycker faktiskt det är riktigt underhållande, men förstår dem som inte håller med.
Jag har ju alltid haft sjuk humor och skrattat åt allt så det är kanske ingen överraskning att jag finner det underhållande.

Sen är det uppenbart att det är ett upplagt program och planerat rakt in i det sista för att de ska vinna så lite pengar som möjligt och känna att det blir så tufft det bara kan.

Men ger man sig in i leken får man tåla steken.

Förresten ska vi tydligen leka "Burken" nästa vecka, fick jag inbjudan på. Jag visste inte vad Burken var, men anade att det var en lek. Det jag inte visste var att jag lekt Burken flera gånger när jag var ung, men i Skåne heter det något helt annat.

Burken = DUNKGÖMME

Förmodligen kommer jag idiotföklaras när jag skriker "Dunk" då i nästa vecka när jag "dunkat" någon. Men vadå, burkar man eller?

Min granne skrattade aningen... jag visste att det hette kull när man ska "ta varandra" (så ja, ingen misstolkning), men i Skåne heter det pjätt. Då utbrister Johannes: "Jävla ryssar!"

Jag har hört danskar, nordpolacker, gröthalsar och allt vad det heter....men aldrig ryssar?

Var dag lär man sig något nytt, eller hör om inte annat!

Är lite stolt

För att jag nu i typ en vecka haft riktigt bra ordning i min lägenhet! Nu tänker jag försöka fortsätta så hela vägen till lovet! 

Har tvättat i dag, så nu har jag rena kläder igen, och Sverige kör över Danmark (även om ingen erkänner det riktigt). Kenny dominerar som väntat dessutom.  Händer en hel del i sportvärlden för tillfället, och sådant gillar jag. Hockey-VM hinner knappt sluta innan det är dags för Fotbolls-EM!  och sedan är det Sommar-OS. Fantastiskt.

Vilket mål Karl "Kalle" Fabricius gjorde precis.. snyggt! 5-0 nu. Tennis!

Tvättdags

Har varit en riktigt chilldag. Sådana får man ha i bland! I kväll blir det till att tvätta. Tråkigt men ändå inte så jobbigt som det känns kanske. Sedan är det ju ishockey också. Ska bli riktigt kul! Dags för Sverige att visa var skåpet ska stå - på rätt sida om gränsen.

Fick nytt nummer av Kalle Anka i dag också, jippi! På tiden! Så barnslig är jag :-).

Fiasko eller ej

Förlust blev det och kasst var det. Sverige underpresterade kraftigt - eller? De kanske inte är bättre än så här...Jo, det är dem. Nu är det Danmark i morgon om jag inte minns fel och blir det förlust där - DÅ kan vi börja prata om praktfiasko. Det har kvällstidningarna redan gjort dock.

Såg El Classico i kväll, det vill säga, Real Madrid - Barcelona. Real är redan klara för mästartiteln så de hade inte så mycket att spela för medan Barcelona hade positionen att tänka på. Det märktes dock ej. 4-1 till Real säger väl sitt tydliga språk....

Dags att se lite ishockey nu i natt tror jag via stream. Lite tråkig VM-hockey är alltid kul ändå. Fortsättningen på NHL-slutspelet är ju först i morgon!

Kämpa Sverige

Kände att jag var lite dåligt påläst. Lunkan är tydligen inte med alls i dag. Nåväl, ser inte jättebra ut. Schweiz leder just nu med 2-1... En period kvar.

Expressen kallar det fiasko. Aningen överdrivet kanske. Schweiz är faktiskt inte alls dåliga och har imponerat någorlunda de två senaste säsongerna. Förhoppningsvis vänder Sverige det här, men som det ser ut just nu blir det väldigt tätt. Jag tippar på ett oavgjort resultat, och suddenseger till Schweiz.

Pessimist Javisst.

Hockeytime

Så var då skoldagen över och resten av dagen ska ägnas åt ishockey. Halv sju är det Sverige Schweiz. Det verkar som om det blir Liv som får stå trots att Lundqvist är tillbaka i kassen. Känns rätt ändå. Liv var riktigt bra mot Frankrike.

I övrigt är jag mest trött nu, men dagen i skolan gick bra. Bättre än väntat.

Ny sida nya tag!

Så har då Jag, Mr. Holm, fått en ny uppfräschad sida tack vare min gode vän Tobias "Tobbsi" Jönsson (http://tobbsi.blogg.se/)! Det ska bli lite nya fräscha inlägg på den här sidan, och inte så enformiga som de stundtals blev innan och det kan hända - inte helt oväntat - att jag flikar in en hel del med sport. Det är ingen högoddsare direkt!

Nya tag med sidan alltså och nya tag inför litteraturseminariet i morgon!

Här i Pite är jag, en redig skåning!

RSS 2.0