Holms Thousand Corn-pytt

Lagade en riktigt god måltid i kväll!

Detta behöver du:

Steksmör på flaska
Rapsolja
Bredsmör
En par veckor gammal Rödlök
Öppnad Majskonservburk
Thousand Island-dressing som du köpte för några månader sedan för att använda men inte gjort ännu.
Pytt i Panna från COOOOP
Wok-grönsaker, frusna så klart.

Ta fram en stekpanna.
image7Den ser ut så här. Stekpanna.

Sätt på stekplattan. Oftast placerad ovanpå ugnen. Ställ in plattan på högsta värme (normalt 6 eller 12).

Häll i lite stekfett och rapsolja. Vänta åtta sekunder.

Häll i önskad mängd Coops Pytt i panna, med skinkbitar.
Beblanda med önskad mängd frusna wok-grönsaker. De smakar bäst om de legat i frysen sedan er far eller annan släkting varit på besök. Cirka 5-6-månader.

Medan du hör på när stekpannan ger ett massa knastande ljud eftersom du inte torkat av den ordentligt efter att du diskat, så skär du rödlök. Inte allt för mycket. Var inte för ambitiös utan riv i sär rödlöken i bitar i stället för att använda kniv.

Sedan tar du fram majsen som stått i kylen sedan en vecka tillbaks och slänger ner tillsammans med rödlöken i stekpannan där också pytten och wok-grönsakerna finns.
OBS !!!! MYCKET MAJS, det vill säga det som finns kvar i konserven.

Förresten, glöm inte röra om emellanåt.
Nu låter du den ligga i grytan tills du inte orkar vänta länge.


Under tiden kan du ta fram en tallrik och även smör (vanligt brödsmör) och thousand island-dressing.

Lägg upp din blandning från stekpannan på en fyrkantig tallrik, för en sån har ju alla. Helst ska det vara så mycket att det bildas en liten hög, så den nästan ser ut som en inbakad Calzone. Nu tar du smöret, helst Lätta eller Becel och lägger först på en stor klick, trycker ner den så den smälter snabbt och ligger i mitten. Rör om, och gör det igen med en ÄNNU större klick.

Inte nog med (o)nyttigheter ännu!

När det sedan smällt häller du på Thousand Island och rör så klart runt med den gaffel du använt under hela matlagningen.

Vips! Du har en Holms Thousand Corn-pytt!

Fan vad jag är bra.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0