Fiaskosöndag

Rent sportmässigt var söndagen ett riktigt fiasko. Herrarnas match mot Ukraina var till hälften bra och till hälften urusel. Den första halvleken var Zlatan i kombination med Henrik Larsson helt bländande, men det blev inget mål även om det var otroligt nära. Andra halvleken bleknade hela det svenska landslaget och Ukraina gjorde senare 1-0 och vann matchen på Råsunda.

Tobias Linderoth gjorde en urusel insats och även om han själv säger att han tycker att det gick bra (expressen.se) så är sanningen någon helt annan.

Linderoth redo för EM?
Svar: Nej.

Zlatan och Henke i start i premiären?
Svar: Ja.

Sedan var det ju OS-kval i handboll också. Allt Sverige behövde var ett oavgjort resultat mot islänningarna,  men ikke. De stora tuffa islänningarna  var i den andra halvleken klart dominerande över Sverige och tog sig till OS, i stället för Sverige. Uppgifter till expressen säger att Linnéll får gå - "efter fiaskot".

Fiasko?
Sverige ska faktiskt till EM, handbolls-Em menar jag då alltså, och inte tusan är det något fiasko att detta lag inte klarar av att slå ett stort starkt islänskt försvar. Sveriges anfall var uruselt fr visso men islänningarna var trots allt bättre på alla delar.

Jag tycker dock det är rätta tt Linell får gå. Då kan man ge Ola det fulla ansvaret. Tycker jag.